Tex-Mex Wax Beans Delight with Avocado Salsa
„`html
Tento živý tex-mex pokrm kombinuje křupavost a barvu voskových fazolí s krémovou dobrotou avokádové salsy. Je to lahodná směs čerstvé zeleniny a odvážných chutí, ideální pro letní fiestu nebo sytý přílohu. Kontrastní textury a pikantní dresink dělají z něj neodolatelnou volbu pro jakékoliv jídlo.
Suroviny:
- 2 šálky čerstvých voskových fazolí, očištěných a nakrájených na 1palcové kousky
- 1 zralé avokádo, nakrájené na kostičky
- 1 šálek cherry rajčat, rozpůlená
- 1/2 šálku červené cibule, jemně nasekané
- 1/4 šálku čerstvé nasekané koriandru
- 1 jalapeño paprička, zbavená semínek a nasekaná
- Šťáva z 1 limetky
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- Sůl a pepř dle chuti
- Volitelné: natrhaný queso fresco nebo feta sýr na ozdobu
Příprava:
- Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Přidejte voskové fazole a vařte asi 5 minut, nebo dokud nejsou měkké, ale stále křupavé. Sceďte a namočte je do mísy s ledovou vodou, abyste zastavili proces vaření. Poté znovu sceďte a dejte stranou.
- V velké míse smíchejte nakrájené avokádo, cherry rajčata, červenou cibuli, koriandr a jalapeño. Jemně promíchejte, abyste nerozmačkali avokádo.
- V malé misce smíchejte dohromady šťávu z limetky, olivový olej, sůl a pepř. Dresink přilijte ke směsi avokáda a jemně promíchejte.
- Přidejte chlazené voskové fazole do mísy a vše jemně promíchejte. Případně dochuťte solí a pepřem.
- Přeneste salát na servírovací tácek nebo jednotlivé talíře. Pokud chcete, posypte natrhaným queso fresco nebo feta sýrem.
- Servírujte ihned a vychutnejte si čerstvé, živé chutě tohoto Tex-Mex pokrmu Wax Beans Delight s Avokádovou Salsou!
„`