Tex-Mex Chicken Enchiladas: A Spicy and Cheesy Delight

Kuřecí enchilady Tex-Mex: Pikantní a sýrová lahůdka

„`html

Toto klasické jídlo kuřecích enchilad Tex-Mex je oblíbené mezi příznivci jihozápadní kuchyně. Plněné něžným kuřecím masem, pikantní omáčkou a tajícím sýrem, tyto enchilady jsou ideální pro rodinnou večeři nebo oslavu. Kombinace koření, tortill a rozpuštěného sýra vytváří neodolatelné a pohodové jídlo, které potěší každého u stolu.

Suroviny:
– 2 šálky uvařeného a rozmačkaného kuřecího masa
– 1 šálek nastrouhaného sýra Monterey Jack
– 1 šálek nastrouhaného sýra cheddar
– 1 středně velká cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 plechovka (10 oz) červené enchilady omáčky
– 1 plechovka (4 oz) nadrobno nakrájených zelených chilli papriček
– 8 malých placiček z pšeničné nebo kukuřičné mouky
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička chilli papriky
– 1/2 lžičky uzené papriky
– Sůl a pepř dle chuti
– Na ozdobu čerstvá koriandr (volitelné)
– Kyselá smetana ke podávání (volitelné)

Postup:
1. Předehřejte troubu na 375°F (190°C). Formu o rozměrech 9×13 palců lehce potřete olejem nebo rozprašovačem.
2. Zpěňte jemně nasekanou cibuli a nasekaný česnek ve větším hrnci na středním ohni, dokud nezměknou a nezezlátnou se, asi 5 minut.
3. Smíchejte uvařené kuřecí maso, zpěněnou cibuli a česnek, polovinu enchilada omáčky, nakrájená zelená chilli papričky, kmín, chilli papriku, uzenou papriku, sůl a pepř ve velké míse. Promíchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí.
4. Rozložte tortilly na rovný povrch. Rozdělte kuřecí směs rovnoměrně mezi tortilly, umístěte náplň ve středu každé z nich. Posypejte malým množstvím obou druhů sýra přes náplň.
5. Složte každou tortillu těsně kolem náplně a dejte je švem dolů do připravené formy.
6. Načepujte zbývající enchilada omáčku přes složené tortilly, ujistěte se, že jsou rovnoměrně pokryty. Posypte zbývajícím nastrouhaným sýrem Monterey Jack a cheddar nad vrch.
7. Pečte v předehřáté troubě po dobu 20-25 minut, nebo dokud se sýr neroztaví a nerozpění, a enchilady se nezahřejí.
8. Ozdobte čerstvým koriandrem, pokud si přejete. Podávejte horké s kopečkem kyselé smetany.

Užijte si tyto kuřecí enchilady Tex-Mex, dokonalou kombinaci pikantních, sýrových a uspokojivých chutí!
„`

The source of the article is from the blog lisboatv.pt