Teplý vlašský ořech a pečený paprikový hummus

2024-06-26
Warm Walnut and Roasted Red Pepper Hummus

Teplý tříslový a pečená papriková hummus s vlašskými ořechy

Překonejte svou hru s předkrmy touto sofistikovanou a lahodnou teplou tříslovou a pečenou paprikovou hummusem s vlašskými ořechy. Tato krémová, oříšková a lehce kouřová pomazánka nabízí rozkošný obrat na tradiční hummus. Skvěle se hodí k podávání s pita chlebem, čerstvou zeleninou nebo jako náplň do sendviče. Teplé, bohaté chutě a přidaná textura ze vlašských ořechů udělají z tohoto jídla hvězdu každého setkání. Sledujte tento jednoduchý a snadný recept, abyste své hosty ohromili domácím gourmetovským předkrmem.

Suroviny:
– 1 hrnek konzervovaných cizrny, sceděné a opláchnuté
– 1/2 hrnku pečených paprik, sceděných
– 1/4 hrnku opečených vlašských ořechů
– 2 lžíce tahini
– 2 lžíce extra panenského olivového oleje
– 2 lžíce citronové šťávy
– 2 stroužky česneku, nadrobno nasekané
– 1 lžička mletého kmínu
– 1/2 lžičky kouřové papriky
– Sůl a pepř podle chuti
– Teplá voda naředění

Postup:

1. Opečte vlašské ořechy:
– Přidejte vlašské ořechy do suché pánve na střední oheň.
– Za občasného míchání opečte po dobu asi 4-5 minut, dokud nezačnou vonět a lehce nezhnědnou.
– Nechte vychladnout.

2. Smíchejte suroviny:
– Do mixéru přidejte cizrnu, pečené papriky, opečené vlašské ořechy, tahini, olivový olej, citronovou šťávu, česnek, kmín a kouřovou papriku.
– Smíchejte suroviny do hladkého stavu, přidávejte teplou vodu po lžíci, dokud nedosáhnete krémové konzistence.

3. Ochuťte hummus:
– Ochutnejte hummus a přidejte sůl a pepř podle potřeby.
– Ještě jednou promíchejte, abyste začlenili koření.

4. Zahřejte hummus:
– Přendejte hummus do středně velkého hrnce.
– Zahřívejte na mírném ohni, příležitostně míchajte, dokud se prohřeje (asi 5 minut).

5. Podávejte:
– Nalijte teplý hummus do servírovací mísy.
– Zakapejte trochou extra panenského olivového oleje a ozdobte špetkou kouřové papriky, nakrájenými opečenými vlašskými ořechy nebo čerstvými bylinkami, pokud si přejete.

Tento teplý tříslový a pečená papriková hummus s vlašskými ořechy si jistě získá vaše srdce díky lahodné směsi chutí a uspokojující krémové textuře. Užijte si ji s vašimi oblíbenými dipy a vychutnejte si jedinečnou chuť!

Muhammara might be better than Hummus! #shorts

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Turkish Stuffed Squash: A Hearty and Flavorful Meal Bursting with Middle Eastern Aromatics

Turecká plněná dýně: Srdnaté a chutné jídlo plné středovýchodních koření

Turecká plněná cuketa: Sytý a aromatický pokrm s chuťí Středního
Hearty Turkish Menemen with Extra Kick

Syrovatkový turecký menemen se silnou příchutí

Sytný turecký menemen s extra šťávou „`html Menemen je lahodné