Warm Cinnamon Gingerbread Cake – A Cozy Spice-Infused Dessert

Teplý skořicovo-zázvorový perník – Uklidňující kořeněný dezert

Tento teplý skořicovo-zázvorový perník je staromódní, srdcervoucí pochoutka, která ztělesňuje bohaté, aromatické chutě skořice a zázvoru. S vláčným, něžným drobečkem a hlubokými kořeněnými tóny je tento dort ideální pro sváteční setkání nebo jednoduše k užití v útulném večeru doma. Oposypaný práškovým cukrem nebo s lžící šlehačky je tento dezert jistě hit na večírku.

Ingredience:
– 2 1/2 šálky hladké mouky
– 1 1/2 lžičky prášku do pečiva
– 1/2 lžičky sody
– 1/2 lžičky soli
– 2 lžičky sušeného zázvoru
– 1 1/2 lžičky mleté skořice
– 1/2 lžičky mletých hřebíčků
– 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
– 1/2 šálku másla neobsahujícího sůl, změklého
– 1/2 šálku krupicového cukru
– 1/2 šálku natrženého hnědého cukru
– 2 velká vejce
– 1 šálek melasy
– 1 šálek horké vody
– Práškový cukr k posypání (volitelně)
– Šlehačka ke servírování (volitelně)

Příprava:
1. **Předehřejte troubu** na 175 °C. Vymažte a moukou vysypte pekáč o rozměrech 23×33 cm.

2. **V misce smíchejte** mouku, prášek do pečiva, sodu, sůl, zázvor, skořici, hřebíček a muškátový oříšek. Odložte stranou.

3. **Ve velké míse** ušlehejte máslo s krupicovým cukrem a hnědým cukrem, dokud nebude světlé a pěnivé, asi 3-4 minuty.

4. **Postupně přidejte vejce**, jedno za druhým, pořádně promíchejte po každém přidání.

5. **Přidejte melasu** a dobře promíchejte.

6. **Postupně vmíchejte suché ingredience** do tekutých ingrediencí střídavě s horkou vodou, začněte a skončete směsí mouky. Smíchejte hladké těsto.

7. **Těsto nasypte** do připraveného pekáče a vyrovnejte.

8. **Pečte** 35-40 minut, nebo dokud špejlí do středu nevytáhnete suchou.

9. **Dort nechte vychladnout** v pekáči na mřížce asi 10 minut, poté ho obrátit a nechat úplně vychladnout.

10. **Než servírujete, posypte** práškovým cukrem nebo každý plátek dortu ozdobte lžící šlehačky, pokud chcete.

Užijte si tento uklidňující, teplý kořeněný perník, který přinese vůni sváteční sezóny na váš stůl!

The source of the article is from the blog coletivometranca.com.br