Teplá a chutná zeleninová polévka na zimu

2024-07-09
Warm and Wholesome Yummy Winter Vegetable Soup

Teplá a zdravá lahodná zimní zeleninová polévka

Tato sytá zimní zeleninová polévka je lahodný a výživný způsob, jak se zahřát během chladných měsíců. Plná sezónní zeleniny, něžných kousků brambor a slaného vývaru je tato polévka uspokojivá a snadno se připravuje. Podávejte ji se škálou křupavého chleba pro kompletní jídlo.

Suroviny:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 3 středně velké mrkve, oloupané a nakrájené
– 2 stonky celeru, nakrájené
– 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené
– 1 středně velký sladký brambor, oloupaný a nakrájený
– 1 menší hlávka květáku, nakrájená na růžičky
– 1 šálek kelu, nasekaného
– 1 plechovka (14,5 oz) nakrájených rajčat
– 6 šálků zeleninového vývaru
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušeného rozmarýnu
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvá petržel na ozdobu

Postup:
1. V hrnci nebo nizozemském hrnci zahřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte do sklovata, asi 5 minut.
2. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu, dokud nezačne vonět.
3. Přidejte mrkev, celer a brambory. Vařte asi 5 minut, občas promíchejte.
4. Přidejte sladký brambor a květák do hrnce a promíchejte.
5. Přilijte do hrnce nakrájená rajčata a zeleninový vývar. Přimíchejte sušený tymián, rozmarýn, sůl a pepř.
6. Přiveďte polévku k varu, pak snižte teplotu a nechte vařit asi 20-25 minut, nebo dokud zelenina není měkká.
7. Přidejte nakrájený kel a nechte vařit dalších 5 minut, dokud nezvadne.
8. Ochutnejte a případně dochuťte.
9. Polévku nalijte do mísy, ozdobte čerstvou petrželí a podávejte horkou.

Tato teplá a zdravá lahodná zimní zeleninová polévka se jistě stane oblíbenou ve vašem domě během chladného období. Užijte si její bohaté chutě a zahřívající vlastnosti!

Easy Vegetable Soup Recipe | Beyond Easy!

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Exotic XO Sauce Glazed Grouper Fillet

Exotické filet z dravce glazovaný omáčkou XO

Exotický grilovaný okoun s glazurou ze speciální omáčky XO Exotický
Flavor-Packed Brazilian Feijoada: A Hearty Bean Stew with Smoky Meats

Bohatě aromatická brazilská feijoada: Sytá fazolová směs se uzeným masem.

Plná chuti brazilská Feijoada: Sytý fazolový guláš s uzeným masem