Szečuánské kuře se zeleninou na wokupánvi

2024-08-15
Szechuan Chicken Stir-Fry with Vegetables

Kuřecí smažený wok se zeleninou podle sečuánský

Sečuánské kuřecí smažení je chutné a pikantní asijské jídlo. Tato receptura kombinuje kousky kuřecího masa s různými čerstvými zeleninami, vše poté potáhnuto chutnou a lehce pikantní sečuánskou omáčkou. Toto jídlo je ideální na večeři během pracovního týdne a skvěle doplní například vařenou rýži nebo nudle.

Ingredience:
– 450 g kuřecích prsou, očištěných a nakrájených na tenké plátky
– 2 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce kukuřičného škrobu
– 3 lžíce rostlinného oleje, rozdělené
– 1 červená paprika, nakrájená na tenké plátky
– 1 zelená paprika, nakrájená na tenké plátky
– 1 mrkev, nakrájená na nudličky
– 1 hrnek růžičkové kapusty
– 3 stroužky česneku, jemně nasekané
– 1 lžíce zázvoru, jemně nasekaného
– 2-3 sušené červené chilli papričky (volitelné)
– 1/4 hrnku kuřecího vývaru

Sečuánská omáčka:
– 3 lžíce sójové omáčky
– 1 lžíce rýžového octa
– 2 lžíce hoisin omáčky
– 1 lžíce chili pasty nebo sambal oelek
– 2 lžičky cukru
– 1 lžička sezamového oleje
– 1 lžička pažitky sečuánské, opečené a namleté
– 1 lžíce vody
– 1 lžička kukuřičného škrobu

Postup:
1. Příprava kuřecího masa: Ve středně velké misce smíchejte sójovou omáčku s kukuřičným škrobem. Přidejte nakrájenou drůbež a důkladně promíchejte. Nechte maso marinovat, zatímco si připravíte zeleninu a omáčku.

2. Vytvoření sečuánské omáčky: V menší misce dobře promíchejte všechny přísady na sečuánskou omáčku. Odstavte stranou.

3. Smažení kuřecího masa: Rozehřejte 1 lžíci rostlinného oleje ve velkém woku nebo pánvi na středním ohni. Až se olej nahřeje, přidejte marinované kuřecí maso. Smažte 3-4 minuty, dokud maso není uvařené a lehce zezlátnuté. Přeneste maso na talíř a odložte stranou.

4. Dusení zeleniny: Do stejného woku přidejte zbývající 2 lžíce rostlinného oleje. Přidejte česnek, zázvor a sušená červená chilli paprička (pokud používáte). Smažte asi 30 sekund, dokud to zavoní. Přidejte papriky, mrkev a brokolici. Smažte 4-5 minut, dokud zelenina nebude měkká a křupavá.

5. Kombinace všeho: Vraťte uvařené kuřecí maso do woku. Přidejte připravenou sečuánskou omáčku a kuřecí vývar. Vše společně promíchejte, dokud nebudou kuřecí maso a zelenina dobře potažené omáčkou. Vařte další 1-2 minuty, dokud se omáčka trochu nezahučí.

6. Podávání: Přemístěte sečuánské kuřecí smažení na servírovací mísu a podávejte teplé s vařenou rýží nebo nudlemi.

Užijte si odvážné a pikantní chutě tohoto živého sečuánského kuřecího smažení se zeleninou!

Easy Szechuan Chicken Recipe!

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Savory Velvety Sunchoke Soup

Aromatická sametová polévka se slunečnicí

Slaná sametová polévka ze slunečnicové kořenové zeleniny Vychutnejte si jemné
Voraciously Zesty Xarém (Portuguese Cornmeal Porridge with Clams)

Title in Czech: Chamtivě pikantní Xarém (kukuřičná kaše s chobotnicemi)

Nenasytelně pikantní Xarém (Portugalská kukuřičná kaše s mořskými prchly) Xarém