Nápaditá vietnamská polévka Pho s daikonem a bylinkami
Pho je tradiční vietnamská polévka známá svým bohatým aroma, nadýchanými plátky masa a aromatickými bylinkami. Tato verze obsahuje daikon, druh ředkvičky, která přidává jemnou sladkost a je často používána ve vietnamské kuchyni. Připravte se na zahřátí a vyživení tímto klasickým jídlem, ideálním kdykoli během roku.
Ingredience:
Na vývar:
– 4 liber hovězích kostí (nejlépe kloubní a dřeňové kosti)
– 1 velká cibule, rozkrojená
– 10 cm kousek zázvoru, nakrájený
– 1 daikon ředkvička, oloupaná a nakrájená
– 6 stroužků česneku, rozmačkaných
– 8 šálků vody
– 2 hvězdičky badyánu
– 4 hřebíčky
– 7,5 cm skořicová tyčinka
– 2 lžíce rybí omáčky
– 1 lžíce cukru
– Sůl dle chuti
Na polévku:
– 300 g rýžových nudlí
– 450 g hovězího kýtu, jemně nakrájeného
– 1 šálek čerstvých klíčících výhonků
– 1 svazek čerstvého thajského bazalku
– 1 svazek čerstvého koriandru
– 1 svazek čerstvé máty
– 2 limetky, nakrájené na krajíce
– 2-3 čerstvé červené chilli papričky, nakrájené
– Hoisin omáčka a sriracha (k podávání)
Postup:
1. Příprava vývaru:
– Začněte obarvením hovězích kostí: dejte je do velkého hrnce, zalijte vodou a nechte vařit 5 minut. Odsajte a kosti opláchněte, aby se odstranily nečistoty.
– Do čistého hrnce dejte opláchnuté kosti, cibuli, zázvor, daikon ředkvičku, česnek a vodu. Přiveďte k varu, pak snižte plamen.
– Přidejte hvězdičky badyánu, hřebíček a skořicovou tyčinku do hrnce. Zakryjte a nechte vývar vařit minimálně 3-4 hodiny, odebírejte pěnu, která se vytvoří na povrchu.
2. Přidání koření do vývaru:
– Po vaření sceďte vývar, aby se odstranily pevné části, a vrátíme jasnou tekutinu zpět do hrnce.
– Ochutnejte vývar rybí omáčkou, cukrem a solí. Udržujte teplý vývar na mírném ohni.
3. Příprava nudlí a příloh:
– Uvařte rýžové nudle podle pokynů na obalu, opláchněte je studenou vodou a nechte okapat.
– Na podnosu na servírování připravte plátky hovězího kýtu, čerstvé klíčící výhonky, thajský bazalku, koriandr, máta, limetky a nakrájená chilli papričky.
4. Nasypte Pho:
– Při servírování dejte část uvařených nudlí do každé mísy.
– Na několik plátků syrového hovězího kýtu.
– Lžící přelijte horkým vývarem přes nudle a hovězí, maso se uvaří v teple vývaru.
– Ozdobte klíčícími výhonky, bylinkami, chilli papričkami a šťávou z limetek.
5. Přidejte přílohy:
– Na stůl přidejte hoisin omáčku a srirachu, aby si hosté mohli připravit své mísy dle své chuti.
Užijte si tuto chutnou misku vietnamské Polévky Pho s daikonem a různými čerstvými bylinkami a aromatickými přílohami!