Sýrový salát s kvínovou kaší a kale s citrónovým bylinkovým dresinkem.

2024-09-02
Hearty Quinoa and Kale Salad with Lemon-Herb Dressing

Sytný salát s kvinoou a kalem a citrónovo-bylinkovým dresinkem

Tento živý a výživný pokrm kombinuje ořechové chutě kvinoi s zemitostí kálu, vše spojené osvěžujícím citrónovo-bylinkovým dresinkem. Sytný salát s kvinoou a kalem a citrónovo-bylinkovým dresinkem není jen lahůdkou pro vaše chuťové buňky, ale také sílou vitamínů a minerálů. Je skvělý jako příloha nebo lehké jídlo samotné.

Ingredience:

Na salát:
– 1 hrnek kvinoi, opláchnutý
– 2 hrnky vody
– 1 svazek kálu, odstraněné stonky a nakrájené listy
– 1 hrnek cherry rajčat, nakrájená na půlky
– 1/2 hrnku červené cibule, tence nakrájené
– 1/4 hrnku slunečnicových semínek
– 1/4 hrnku sušených brusinek

Na citrónovo-bylinkový dresink:
– 1/4 hrnku olivového oleje
– Kůra z 1 citrónu
– Šťáva z 1 citrónu
– 2 lžíce jablečného octa
– 1 lžíce medu nebo javorového sirupu
– 1 lžička dijonské hořčice
– 1 stroužek česneku, nadrobno nasekaný
– 1/2 lžičky sušeného oregana
– 1/2 lžičky sušeného tymiánu
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Uvařte kvinou:
– Ve středním hrnci smíchejte kvinoi a vodu. Přiveďte k varu na středním ohni.
– Snížete teplotu na minimum, přikryjte a vařte přibližně 15 minut, dokud bude kvinoa měkká a voda absorbována.
– Odstraňte z tepla, nechte 5 minut zakryté odstát, poté rozprostřete vidličkou a nechte vychladnout.

2. Připravte kale:
– Zatímco se vaří kvinoi, dejte nakrájený kale do velké mísy.
– Masírujte listy kálu s trochou olivového oleje a špetkou soli přibližně 2-3 minuty, dokud listy změknou a zezelenají.

3. Smíchejte ingredience salátu:
– Jakmile kvinoa vychladne, přidejte ji do mísy s kalem.
– Přidejte cherry rajčata, červenou cibuli, slunečnicová semínka a sušené brusinky.

4. Vyrobte citrónovo-bylinkový dresink:
– Ve sklenici nebo miskách rozmíchejte olivový olej, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, jablečný ocet, med nebo javorový sirup, dijonskou hořčici, prolisovaný česnek, sušený oregano a tymián. Ochutnejte solí a pepřem.

5. Zamíchejte salát:
– Nalijte citrónovo-bylinkový dresink na ingredience salátu.
– Vše dobře promíchejte.

6. Podávejte:
– Podávejte ihned nebo dejte do lednice až na den, aby se chutě slily.

Užijte si svůj sytný salát s kvinoou a kalem a citrónovo-bylinkovým dresinkem jako osvěžující a výživné jídlo!

Kale & Quinoa Salad (dressing listed in description)

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Savory Greek Yogurt Chicken with Tangy Veggies and Exotic Xylocopa Honey Glaze

Lahodné kuře s řeckým jogurtem a kyselým zeleninovým salátem a exotickou glazurou z xylocopového medu.

Pikantní kuře s řeckým jogurtem, osvěžující zeleninou a exotickou glazurou
Exquisite Luxury Buttered Lobster with Herbed Garlic Sauce

Vybraný luxusní máslový chřest s bylinkovou česnekovou omáčkou

„`html Výtečný luxusní chřestýř s bylinkovou česnekovou omáčkou Ponořte se