Syrový Salát Quinoa a Krůtí s Batáty

2024-07-02
Hearty Quinoa and Turkey Salad with Yams

Sytný Quinoa salát s krůtím a batáty

Tento sytný Quinoa salát s krůtím a batáty kombinuje ořechovou chuť quinoa, chudé bílkoviny z krůty a zemitou sladkost pečených batát. Je to zdravé, živinami nabité jídlo, které je skvělé pro uspokojivý oběd nebo večeři.

Suroviny:
– 1 hrnek quinoa
– 2 hrnky vody
– 1 libra krůtího prsa, uvařené a nasekané
– 2 středně velké batáty, oloupané a nakrájené na kostičky
– 2 lžíce olivového oleje
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 hrnek třešňových rajčátek, nakrájených na půlky
– 1/2 červené cibule, jemně nasekané
– 1 avokádo, nakrájené na kostičky
– 1/4 hrnku čerstvé petržele, nasekané
– Šťáva z 1 citronu
– 1 lžička medu
– 1 lžička dijonské hořčice

Postup:
1. Uvařte quinoa: Quinoa propláchněte pod studenou vodou. V hrnci smíchejte quoinu a vodu. Přiveďte k varu, pak snižte teplotu, přiklopte a vařte na mírném plameni asi 15 minut, nebo dokud není voda vsáknutá a quinoa je nadýchaná. Sundejte z tepla a nechte vychladnout.

2. Pečte batáty: Předehřejte troubu na 200°C. Batátové kostičky dejte na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte a opepřete. Pečte v troubě asi 25-30 minut, nebo dokud nejsou měkké a zlatavé, při pečení je jednou obratíce. Nechte vychladnout.

3. Připravte zálivku: V malé míse promíchejte citronovou šťávu, olivový olej, med a dijonskou hořčici. Ochutnejte solí a pepřem.

4. Sestavte salát: Ve velké salátové míse smíchejte uvařenou quinoa, nasekané krůtí maso, pečené batáty, třešňová rajčátka, červenou cibuli, avokádo, a petržel. Zálivku přelijte přes salát a opatrně promíchejte, aby se všechny suroviny rovnoměrně obalily.

5. Podávejte a pochutnejte si: Salát podávejte okamžitě nebo nechte vychladit v lednici asi hodinu, aby se všechny chutě propojily. Užijte si svůj sytný quinoa salát s krůtím a batáty jako výživné a lahodné jídlo.

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Exquisite Quinoa Tabbouleh: A Refreshing and Nutritious Mediterranean Salad

Vybraný titulek: Exquisite Quinoa Tabbouleh: Osvěžující a výživný středomořský salát

Vynikající quinový tabbouleh: Osvežující a výživný středomořský salát Quinový tabbouleh
Hearty Provençal Vegetable Stew – A Robust and Flavorful Dish Packed with Mediterranean Goodness

Srdnatý provenčální zeleninový guláš – robustní a aromatické jídlo plné středomořské chutě

Srdcová provensálská zeleninová směs – robustní a chutná pochoutka plná