Syrový italský rajčatový polévka s bazalkou a česnekem

2024-09-05
Hearty Italian Tomato Soup with Basil and Garlic

Sýtá italská rajčatová polévka s bazalkou a česnekem

Tato sýtá italská rajčatová polévka je pohodlným a slaným pokrmem, který spojuje klasické chutě Itálie. S čerstvou bazalkou, česnekem a zralými rajčaty je tato polévka ideální jako předkrm nebo lehký hlavní chod. Je snadno připravitelná a lze ji podávat s křupavým chlebem nebo jednoduchou salátem.

Suroviny:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, jemně nakrájená
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 2 mrkve, oloupané a nakrájené
– 2 stonky celeru, nakrájené
– 2 plechovky (každá po 28 uncích) celých oloupaných rajčat
– 4 šálky kuřecího nebo zeleninového vývaru
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 lžička sušené bazalky
– 1/2 lžičky cukru (nepovinné, pro vyvážení kyselosti)
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvé lístky bazalky, na ozdobu
– Nastrouhaný parmazán, na ozdobu (nepovinné)

Postup:

1. Vhřejte olivový olej na velkém hrnci při středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a restujte, dokud se nestane průhlednou, asi 5-7 minut.
2. Přidejte nasekaný česnek a restujte dalších 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
3. Přidejte nakrájené mrkve a celer a vařte asi 5 minut, dokud nezačnou změkčovat.
4. Přidejte plechovková rajčata (s šťávou) a vývar. Rajčata rozmělte lžící nebo bramborovou strouhačkou pro hrubší texturu.
5. Přidejte sušený oregano, sušenou bazalku a cukr (pokud používáte). Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
6. Přiveďte polévku k varu a nechte ji vařit asi 30 minut, nebo dokud zelenina není měkká.
7. Pomocí ručního mixéru rozmixujte polévku na požadovanou konzistenci – hladkou nebo s jemnými kousky.
8. Ochutnejte a upravte koření, případně přidejte více soli a pepře podle potřeby.
9. Ozdobte čerstvými lístky bazalky a, pokud chcete, posypte nastrouhaným parmazánem.
10. Podávejte teplé s křupavým chlebem nebo jednoduchou salátem.

Užijte si tuto chutnou a sýtou italskou rajčatovou polévku, ideální pro zahřátí v chladném dni!

The best Italian Hearty Minestrone Soup

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Quinoa BBQ Stuffed Bell Peppers: A Flavorful Gluten-free Delight

Plněné papriky sekvánem BBQ: Chutná bezlepková lahůdka

Plněné papriky s quinoou a BBQ omáčkou: Chutné bezlepkové lahůdky
Butternut Squash Ravioli with Sage Brown Butter Sauce

Dýňové ravioli s mátkovým máslem na másle se šalvějí

Plnené ravioli s cuketovou náplní a máťovým máslem Ponořte se