Syrový a sametový kelový krém s vidalijskou cibulí a nádechem bylinek.

2024-06-12
Hearty, Velvety Kale and Vidalia Onion Soup with Herb-Kissed Creaminess

Srdcová, sametová polévka z kelu a cibule Vidalia s bylinkovou krémovostí

Tato lahodná polévka ukazuje zemité, živé aroma kelu spárované se sladkou, jemnou chutí cibule Vidalia. Tento pokrm je nejen výživný, ale také nabízí bohatou, krémovou texturu, která působí luxusně, aniž by byla příliš těžká. Přidání čerstvých bylinek zvyšuje složitost a hloubku polévky, čímž se stává skvělou volbou pro útulnou večeři.

Suroviny:

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule Vidalia, nakrájená
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 1 velký svazek kelu, očištěný a nasekaný na lístky
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 velký brambor, oloupaný a nakrájený na kostky
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • 1 lžíce čerstvého tymiánu, nasekaného
  • 1 lžička čerstvého rozmarýnu, nasekaného
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • Křupavý chléb, k podávání (volitelné)

Postup:

  1. Rozehřejte olivový olej v hrnci na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli Vidalia a restujte, dokud není měkká a průsvitná, asi 5 minut.
  2. Přidejte nasekaný česnek a vařte další minutu, často míchejte, abyste zabránili připálení.
  3. Turněte nasekaný kel a vařte, dokud nezvadne, asi 4-5 minut.
  4. Přidejte nakrájený brambor a zeleninový vývar. Směs přiveďte k varu, pak snižte teplotu a nechte vařit asi 20 minut, nebo dokud není brambor měkký.
  5. Pomocí tyčového mixéru rozmixujte polévku dohladka. Alternativně můžete polévku přesunout v dávkách do klasického mixéru a rozmixovat dohladka. Vraťte polévku do hrnce.
  6. Zamíchejte smetanu ke šlehání, čerstvý tymián a rozmarýn. Nechte ještě 5 minut povařit, aby se chutě propojily.
  7. Ochutnejte solí a čerstvě mletým černým pepřem podle chuti.
  8. Podávejte horké, s křupavým chlebem na přílohu, pokud si přejete. Užijte si srdcovou, sametovou polévku z kelu a cibule Vidalia!
100 Recipes Every Woman Should Know Engagement Chicken and 99 Other Fabulous Dishes to Get You Ever

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Perfectly Plated Lemon Tarragon Chicken

Perfektně prostřený kuřecí pokrm s citrónem a estragonem

Dokonale servírované kuře s citrónem a estragonem „`html Tento lahodný
Deliciously Hearty Slow-Cooked White Bean and Ham Soup with Savory Herbs

Vlahá polévka z bílých fazolí a šunky s aromatickými bylinkami dusená na mírném ohni

Výborně sýrově dochucená polévka se bílými fazolemi a kýtem Tato