Syrové krevety na citrónovém másle s bylinkově kořeněným linguine

2024-07-04
Hearty Lemon Shrimp Scampi with Herb-Spiced Linguine

Bohatý krevetový scampi s citronem a bylinkovou linguine

Tento lahodný pokrm je dokonalou kombinací šťavnatých krevet, svěžího citronu a aromatických bylinek, vše podávané na dokonale uvařené linguine. Krevety se osmahnou v bohaté omáčce z másla a česneku, která je oživena svěžestí citronové šťávy a kůry, díky čemuž vznikne lehké a přesto syté jídlo. Bylinková linguine dokonale doplňuje krevety a s každým soustem přidává hloubku chuti.

Suroviny:
– 300 gramů linguine
– 500 gramů velkých krevet, oloupaných a vykuchaných
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1/4 šálku nesoleného másla
– 2 lžíce olivového oleje
– šťáva a kůra z 2 citronů
– 1/4 šálku suchého bílého vína (volitelné)
– 1/4 šálku nasekané petržele
– 1 lžička sušeného oregana
– 1/2 lžičky červeného pepře (volitelné)
– sůl a pepř podle chuti
– čerstvě nastrouhaný parmazán na ozdobu

Postup:
1. Uvařte linguine: Nejprve přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Uvařte linguine podle pokynů na obalu, dokud nebude al dente. Odstudujte linguine a před nalitím odstavte asi 1/2 šálku vody, ve které se vařila.

2. Připravte krevety: Zatímco se vaří těstoviny, rozehřejte olivový olej a 2 lžíce másla na velké pánvi na středním ohni. Přidejte nasekaný česnek a vařte asi 1 minutu, dokud nezavoní.

3. Osmahněte krevety: Přidejte krevety na pánev, osolte, opepřete a přidejte červený pepř (pokud používáte). Krevety osmažte asi 2-3 minuty z obou stran, dokud nezezrají a nezmění barvu. Krevety vyjměte z pánve a dejte stranou.

4. Připravte omáčku scampi: Do stejné pánve přidejte zbývající 2 lžíce másla. Jakmile se rozpustí, přidejte bílé víno (pokud používáte) a nechte provařit asi 1-2 minuty. Vše promíchejte s citronovou šťávou a kůrou a dobře spojte. Nechte omáčku provařit další 1-2 minuty, aby se chutě spojily.

5. Smíchejte s linguine: Vraťte krevety na pánev a promíchejte s omáčkou. Přidejte vařené linguine a případně odloženou vodu, ve které se vařily těstoviny (pokud je třeba omáčku zředit). Posypejte nasekanou petrželí a sušeným oreganem, vše dobře promíchejte, dokud budou těstoviny a krevety dobře obalené omáčkou.

6. Podávejte: Rozdělte krevetový scampi s bylinkovou linguine na talíře. Ozdobte čerstvě nastrouhaným parmazánem a případně přidejte další kůru citronu. Podávejte okamžitě a užijte si bohatý a chutný pokrm.

One-Pot Lemon Garlic Shrimp Pasta

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Exquisite Quinoa and Mixed Vegetable Stir-fry: A Nutritious and Flavorful Delight

Vynikající quinoa s míchanou zeleninou na pánvi: Výživná a chutná lahůdka.

Výtečná Quinoa s míchanou zeleninou: Výživná a chutná lahůdka Tato
Orzo Mushroom Risotto: A Creamy and Flavorful Italian Delight

Sýrová a bohatá italská pochoutka Orzo Mushroom Risotto

Orzo Mushroom Risotto: Krémová a chutná italská lahůdka Orzo Mushroom