Sýté kuřecí prsa plněná avokádem, slunečnicemi a bazalkou
Tento lahodný pokrm kombinuje cremositu avokáda s kořeněnými tóny slunečnic a čerstvé bazalky, vše zanořené do šťavnatých kuřecích prsou. Je ideální pro speciální večeři nebo jednoduchou pohodovou večeři během týdne, poskytující explozi chutí v každém soustu. Postupujte podle níže uvedených kroků k přípravě tohoto lahodného jídla:
Porce: 4
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience:
– 4 kuřecí prsa bez kostí a kůže
– 1 zralé avokádo, oloupané, opečené a nakrájené na kostičky
– 1/2 šálku slunečnic, jemně nasekaných
– 1/4 šálku čerstvých lístků bazalky, jemně nakrájených
– 1/2 šálku nastrouhaného sýra mozzarella
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička citronové šťávy
– 1/2 lžičky soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 1 lžíce olivového oleje
– Zubní špejle
Pokyny:
1. Předehřátí trouby:
Předehřejte troubu na 375°F (190°C).
2. Příprava náplně:
V míse smíchejte kostičky avokáda, slunečnice, bazalku, nastrouhaný sýr mozzarella, nasekaný česnek, citronovou šťávu, sůl a pepř, dokud bude dobře propojeno.
3. Příprava kuřecích prsou:
Za pomoci ostrého nože udělejte vodorovný řez nejtlustší částí každého kuřecího prsa, vytvoříte tak kapsu, buďte opatrní, abyste nedořízli celou cestou.
4. Plnění kuřecích prsou:
Do každé kapsy kuřecího masa dejte stejné množství avokádové směsi. Pomocí zubních špejlí připevněte okraje a udržte náplň vevnitř.
5. Opečení kuřete:
Větší troubu s olivovým olejem rozpalte ve velké pánvi vhodné do trouby na střední-vysoký ohřev. Přidejte plněná kuřecí prsa a opečte je asi 3-4 minuty na každé straně, nebo dokud nezezlátnou.
6. Pečení kuřete:
Přeneste pánev do předehřáté trouby a pečte 20-25 minut, nebo dokud maso není uvařené a nedosáhne vnitřní teploty 165°F (75°C).
7. Podávání:
Odstraňte zubní špejle a podávejte avokádová kuřecí prsa horká, ozdobená dodatečnými lístky bazalky podle přání.
Užijte si lahodné směsi chutí a textur v tomto avokádovém pokrmu s kuřecím masem, který je ideální na jakoukoliv příležitost!