Kuřecí salát s balsamikovou marinádou
Tento lahodný Kuřecí salát s balsamikovou marinádou je osvěžující a chutný pokrm, který kombinuje něžné marinované kuřecí maso s mísou čerstvé zeleniny. Je ideální jako lehký oběd nebo sytá večeře.
Ingredience ###
2 střední kuřecí prsa
1/2 šálku balsamikové octa
1/4 šálku olivového oleje
2 stroužky česneku, nastrouhané
1 lžička sušeného rozmarýnu
1 lžička sušeného tymiánu
Sůl a pepř dle chuti
4 šálky směsi zeleniny (špenát, rukola a ledový salát)
1 okurka, nakrájená na plátky
1 šálek římských rajčat, rozpůlených
1/4 šálku červené cibule, tence nakrájené
1/4 šálku sýra feta, nalomíme
1/4 šálku černých oliv, zbavených pecek a nakrájených
Postup ###
1. Marinování kuřete:
V misce smíchejte balsamikový ocet, olivový olej, nastrouhaný česnek, sušený rozmarýn, sušený tymián, sůl a pepř.
Vložte kuřecí prsa do sáčku s zipem nebo do mělké mísy a zalijte je marinádou. Ujistěte se, že je kuře dobře obalené.
Zip sáčku uzavřete nebo mísu přikryjte a nechte kuře marinovat minimálně 1 hodinu, nebo přes noc pro intenzivnější chuť.
2. Grilování kuřete:
Předehřejte gril nebo grilovací pánev na středně vysokou teplotu.
Vyjměte kuře z marinády a marinádu vyhoďte.
Grilujte kuřecí prsa 6-7 minut z obou stran, nebo dokud nejsou zcela uvařená a v centru nezůstává růžové. Vnitřní teplota by měla dosáhnout 74°C.
Nechte kuře chvíli odpočinout a poté nakrájejte na plátky.
3. Sestavení salátu:
V velké salátové misce smíchejte směs zeleniny, nakrájenou okurku, římská rajčata, červenou cibuli, sýr feta a černé olivy.
Na salát položte plátky grilovaného kuřete.
4. Podávání:
Pokud si přejete, můžete přidat přes salát ještě trochu balsamikového octa a olivového oleje pro zvýraznění chuti.
Jemně vše promíchejte a podávejte. Dobrou chuť k vašemu kuřecímu salátu s balsamikovou marinádou!
Tento pokrm nejen nabízí širokou škálu chutí, ale také obsahuje vyvážený mix bílkovin a čerstvé zeleniny. Marináda dodává kuřeti bohatou a pikantní chuť, která perfektně doplňuje křupavý salát.