Srdcová kuřecí nudlová polévka: Uteplující klasika pro chladné večery
Srdcová kuřecí nudlová polévka je klasický komfortní pokrm, který zahřeje jak tělo, tak duši. Perfektní pro chladné večery, tato polévka kombinuje něžné kuře, zdravou zeleninu a pikantní nudle v bohatém, chutném vývaru. Je to nadčasový recept, který je snadný k přípravě a vždy trefou do černého u rodiny a přátel.
Ingredience:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená
- 3 mrkve, nakrájené
- 3 stonky řapíkatého celeru, nakrájené
- 3 stroužky česneku, mletého
- 8 šálků kuřecího vývaru
- 450 g kuřecích prsou bez kostí a kůže
- 1 lžička sušeného tymiánu
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 2 bobkové listy
- 225 g vaječných nudlí
- Sůl a pepř dle chuti
- 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané (volitelné)
Postup:
- V hrnci nebo nizozemském hrnci ohřejte olivový olej na středním ohni.
- Přidejte cibuli, mrkev a celer a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 5-7 minut.
- Přidejte česnek a vařte další 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
- Nalijte kuřecí vývar a přidejte kuřecí prsa, tymián, rozmarýn a bobkové listy. Přiveďte směs k varu.
- Jednou začne vroucí, snižte teplotu na nízkou a nechte 25-30 minut vařit, dokud kuře není uvařené.
- Vyjměte kuře z hrnce a rozmačkejte ho pomocí dvou vidliček.
- Vraťte nasekané kuře zpět do hrnce a přidejte nudle.
- Pokračujte v vaření, dokud nudle nezměknou, asi 8-10 minut.
- Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
- Pokud chcete, ozdobte čerstvou petrželí a podávejte horké.
Vychutnejte si tuto srdcovou kuřecí nudlovou polévku jako uspokojivé jídlo, které přinese teplo a pohodlí do každého chladného večera!