Syrová kuřecí polévka s cizrna: Výživná pohodová jídlo na chladné dny
Tato útulná a syrová kuřecí polévka s cizrnou je ideální jídlo, které vás zahřeje v chladný den. Díky proteinům z kuřete a cizrny a bohatým na výživné zelenině je tato polévka spokojena a prospěšná pro vaše zdraví. Kombinace bylinek a koření dodává polévce hloubku chutí, dělají z ní oblíbený pokrm pro jakoukoli příležitost.
Ingredience:
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 střední cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 střední mrkve, oloupané a nakrájené na kostičky
– 2 stonky celeru, nakrájené na kostičky
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 lžička mletého kmínu
– 450 g kuřecích prsou bez kostí a kůže, nakrájených na kousky
– 4 hrnky kuřecího vývaru
– 1 plechovka (15 oz) cizrny, odkapaná a propláchnutá
– 1 plechovka (14.5 oz) nasekaných rajčat
– 1 bobkový list
– Sůl a pepř podle chuti
– 2 hrnky čerstvého špenátu, nakrájeného
– 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané (nepovinné)
Instrukce:
- Rozehřejte olivový olej ve velkém hrnci na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud se nezměkne, asi 5 minut. Přimíchejte nasekaný česnek a vařte další minutu, dokud nevoní.
- Přidejte do hrnce mrkev a celer. Vařte za občasného míchání, dokud se zelenina nezačne změkčovat, asi 5-7 minut.
- Ochutnejte tymián, oregano a kmín, za stálého míchání obalte zeleninu kořením.
- Přidejte kousky kuřete a vařte, dokud nezezdějí na všech stranách, asi 5-7 minut.
- Zalijte kuřecím vývarem, cizrnou, nasekanými rajčaty (s šťávou) a bobkovým listem. Zvýšte teplotu a přiveďte polévku k varu. Jakmile začne vařit, snižte teplotu a nechte ji vařit asi 20 minut, nebo dokud kuře není uvařené a zelenina měkká.
- Ochutnejte solí a pepřem podle chuti. Pokud chcete, můžete v tomto okamžiku odebrat bobkový list.
- Zamíchejte nakrájený špenát a nechte vařit další 2-3 minuty, dokud nezvadne.
- Podávejte polévku horkou, ozdobenou čerstvou petrželí, pokud si přejete. Pořádně si pochutnejte na výživné polévce s kuřecím masem a cizrnou!