Syrový Klobása a Zelenina Polévka: Rozkošná Směs Chutí
Tato syrová klobása a zeleninová polévka je pohodlné a výživné jídlo, které je dokonalé na každou roční dobu. Kombinace syrové klobásy, živých zelenin a zdravé zeleniny vytváří lahodně vyvážené jídlo. Tato polévka je snadno připravitelná a poskytuje uspokojivou možnost oběda nebo večeře.
Ingredience:
– 1 lb italské klobásy (mírné nebo pálivé, podle preference)
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 středně velká cibule, nasekaná
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 4 šálky kuřecího vývaru
– 1 plechovka (14,5 oz) nasekaných rajčat
– 2 šálky nakrájeného špenátu nebo řeřichy
– 1 plechovka (15 oz) odkapaných a opláchnutých cizrn
– 1 lžička sušeného oregana
– 1 lžička sušené bazalky
– 1/4 lžičky červené papriky (volitelné)
– Sůl a pepř podle chuti
– Čerstvě nastrouhaný parmazán, na ozdobu
– Čerstvá petrželka, nasekaná, na ozdobu
Pokyny:
1. V hrnci na rozpálíme olivový olej na středním ohni.
2. Do hrnce přidejte klobásu, rozdrolte ji lžící a opékejte do hněda, asi 5-7 minut. Klobásu vyjměte držátkem a odložte stranou.
3. Do hrnce přidejte nasekanou cibuli a restujte, až bude sklenutá, asi 5 minut.
4. Vmíchejte nasekaný česnek a restujte další minutu, dokud nebude vonět.
5. Přilijte kuřecí vývar a nasekaná rajčata a přiveďte směs k varu.
6. Přidejte nakrájený špenát nebo řeřichu, cizrny, oregano, bazalku a červenou papriku (pokud používáte). Vraťte do hrnce opékanou klobásu.
7. Zamíchejte vše dobře dohromady a dochuťte solí a pepřem podle chuti.
8. Několik minut nechte polévku vařit na mírném ohni, aby chutě splynuly.
9. Podávejte horkou, ozdobenou čerstvě nastrouhaným parmazánem a nakrájenou čerstvou petrželkou.
Vychutnejte si tuto chutnou syrovou klobásu a zeleninovou polévku s kouskem křupavého pečiva pro kompletní a uspokojivé jídlo.