Syrová hovězí polévka s kořenovou zeleninou

2024-06-12
Hearty Beef Stew with Root Vegetables

Chutné hovězí guláš s kořenovou zeleninou

„`html

Tento sytý a spokojený hovězí guláš, plný něžných kousků masa a různých kořenových zelenin, je ideální na chladný večer. Pokrm je pomalu vařený, až se dokonale spojí chutě, vytvářejíc bohaté a pohodové jídlo, které vás jistě zahřeje odvnitř.

Ingredience:

  • 2 libry hovězího masa na guláš, nakrájeného na kostky 2,5 cm
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 4 hrnky hovězího vývaru
  • 1 hrnek červeného vína (volitelné)
  • 4 velké mrkve, nakrájené
  • 3 velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky
  • 2 pastináky, oloupané a nakrájené
  • 2 řepy, oloupané a nakrájené na kostky
  • 3 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 čajové lžičky sušeného tymiánu
  • 1 čajová lžička sušeného rozmarýnu
  • 2 bobkové listy
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce čerstvé petržele, nasekané (na ozdobu)

Postup:

  1. Ve velkém hrnci nebo holandském hrnci zahřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte kousky masa a z obou stran je zauhověte. Mléko odeberte a odložte na stranu.
  2. Do stejného hrnce přidejte nasekanou cibuli a česnek. Orestujte je, dokud cibule nebude průsvitná, asi 5 minut.
  3. Přesypejte mouku do cibule a česneku a dobře promíchejte.
  4. Postupně přilijte hovězí vývar a neustále míchejte, abyste zabránili hrudkám.
  5. Pokud používáte, nalijte červené víno a přiveďte k mírnému varu.
  6. Vraťte zauhovělou masovou směs zpět do hrnce. Přidejte mrkev, brambory, pastináky a řepu.
  7. VMíchejte rajčatový protlak, tymián, rozmarýn a bobkové listy.
  8. Ochuťte solí a pepřem podle chuti.
  9. Guláš přiveďte k varu a pak snižte teplotu na minimum. Zakryjte hrnec a vařte na mírném ohni asi 2 hodiny, nebo dokud nebude maso velmi něžné a zelenina bude propečená.
  10. Před podáváním odeberte bobkové listy.
  11. Ozdobte čerstvou petrželí a podávejte horké.

„`

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Delightful Garlic Ginger Glazed Salmon with Fresh Vegetables

Nádherný losos s glazovaným česnekovým a zázvorovým nálevem a čerstvou zeleninou.

Oslňující losos s omáčkou z česneku a zázvoru s čerstvou
Jerk Chicken with Rice and Beans: A Flavorful Caribbean Indulgence

Kuřecí maso Jerk s rýží a fazolemi: Chuťově bohaté karibské jídlo

Kuřecí maso Jerk s rýží a fazolemi: chutné karibské dobrodružství