Hearty Zucchini and Tomato Health Stew

Srdnatý zeleninový guláš se cuketou a rajčaty

Tento živý guláš je dokonalou směsí čerstvé zahradní zeleniny s nádechem pikantních chutí. Plný cukety, rajčat a špetky tymiánu je zdravým a srdnatým jídlem skvělým pro každé roční období. Tento pokrm je ideální pro pohodové jídlo, nabito živinami a neuvěřitelně sytivé.

### Ingredience ###

Zelenina:
– 2 středně velké cukety, nasekané
– 4 velká rajčata, nakrájená
– 1 velká cibule, nakrájená
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 středně velké mrkve, nakrájené
– 1 červená paprika, nakrájená
– 1 žlutá paprika, nakrájená

Ostatní:
– 4 šálky zeleninového vývaru
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušeného bazalku
– 1 lžička sušeného oregana
– Sůl a pepř podle chuti
– 1 plechovka (15 oz) cizrny, sceděná a opláchnutá
– Čerstvá petržel na ozdobu

### Postup ###

1. Příprava zeleniny
– Omyjte a nakrájejte veškerou zeleninu podle uvedených ingrediencí.

2. Orestujte základ
– Na velkém hrnci zahřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nakrájenou cibuli a nasekaný česnek. Restujte, dokud cibule nezezloutne a česnek neprovoní, přibližně 5 minut.

3. Přidání zeleniny
– Přidejte do hrnce nakrájené cukety, mrkev a papriky. Vařte asi 5-7 minut za občasného míchání, dokud zelenina nezačne změkčovat.

4. Vložte rajčata a koření
– Přidejte do hrnce nakrájená rajčata spolu s tymiánem, bazalkem a oreganem. Dobře promíchejte.

5. Nalijte vývar
– Do hrnce nalijte zeleninový vývar a nechte směs vařit. Jakmile závře, snižte teplotu a nechte vařit přibližně 20-25 minut, nebo dokud nebude zelenina měkká.

6. Přidejte cizrnu
– V posledních 5 minut vaření přidejte opláchnutou cizrnu do guláše. Promíchejte a nechte chvíli dochutit.

7. Ochutnejte a ozdobte
– Osolte a opepřete guláš podle chuti. Před podáváním ozdobte čerstvou petrželí.

8. Podávání
– Nalejte srdnatý zeleninový guláš se cuketou a rajčaty do mís a podávejte horké. Dobrou chuť!

Ať již hledáte výživnou večeři nebo sytivý oběd, tento srdnatý zeleninový guláš se cuketou a rajčaty se stane oblíbeným ve vašem kuchařském repertoáru.

The source of the article is from the blog klikeri.rs