Zesty Shrimp Scampi with Lemon & Garlic

Krevety Scampi se zázvorem a česnekem

Tento lahodný pokrm kombinuje čerstvé, šťavnaté chutě citronu a česneku se šťavnatými krevetami, což z něj dělá ideální jídlo pro milovníky mořských plodů. Omáčka je lehká a bohatá na chuť, ideální pro rychlou a přesto elegantní večeři. Podávejte ji s těstovinami nebo s křupavým chlebem, abyste vychutili vynikající omáčku.

Suroviny:

  • 450 g velkých krevet, oloupaných a vyklepaných
  • 120 g nesoleného másla
  • 60 ml olivového oleje
  • 4 stroužky česneku, nadrobno nakrájené
  • 1/4 lžičky červeného pepře
  • 120 ml suchého bílého vína nebo vývaru
  • 60 ml čerstvé citronové šťávy (asi 2 citrony)
  • Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
  • 60 ml nasekané čerstvé petržele
  • Na ozdobu citronová kůra (podle chuti)
  • Vařené těstoviny nebo křupavý chléb k podávání

Postup:

  1. V hluboké pánvi rozehřejte máslo a olivový olej na středním ohni.
  2. Přidejte nastrouhaný česnek a červený pepř a osmahněte asi 1 minutu, dokud nebudou vůně. Dbejte na to, abyste česnek nepřipálili.
  3. Přidejte krevety do pánve, osolte a opepřete. Vařte, dokud krevety nezrůžoví, asi 3-4 minuty, přičemž je otočte napůl cesty.
  4. Krevety vyjměte z pánve a odložte.
  5. Do téže pánve přilijte bílé víno (nebo vývar) a citronovou šťávu. Přiveďte k varu a nechte mírně redukovat asi 2-3 minuty.
  6. Vraťte krevety zpět do pánve a promíchejte je s omáčkou. Vařte dalších 1-2 minuty, dokud krevety nejsou prohřáté.
  7. Odstavte z ohně a přidejte nasekanou petržel. Případně dochuťte solí a pepřem.
  8. Ozdobte citronovou kůrou, pokud chcete, a ihned podávejte přes uvařené těstoviny nebo s křupavým chlebem k naložení omáčky.

The source of the article is from the blog bitperfect.pe