Styl uvařeného mořského plodu „fried clams“ podle receptu z New Jersey s domácím tatarským sosem.

2024-06-13
New Jersey-Style Fried Clams with Homemade Tartar Sauce

Křupavé mořské plody podávané podle receptu z New Jersey s domácí tatarkou

New Jersey-Style Fried Clams jsou milovaným klenotem pobřežní kuchyně, zachycujícím esenci letních dnů na pláži každým křupavým soustem. Toto jídlo obsahuje čerstvé mořské plody obalené v kořeněné kukuřičné mouce a hladké mouce, smažené do zlatava. Spolu s pikantní domácí tatarovou omáčkou jsou tyto mořské plody dokonalou předkrmem nebo lehkým jídlem, které vás na chvíli přenesou přímo na Jersey Shore.

Suroviny:

Na smažené mořské plody:
– 450 gramů čerstvých mořských plodů, oloupaných
– 1 šálek hladké mouky
– 1 šálek kukuřičné mouky
– 1 lžička soli
– 1 lžička mletého kmínu
– 1/2 lžičky papriky
– 1/2 lžičky česnekového prášku
– 1/4 lžičky červené papriky (volitelně, pro trochu pálivosti)
– 1 šálek podmáslí
– Rostlinný olej (na smažení)

Na domácí tatarovou omáčku:
– 1 šálek majonézy
– 1/4 šálku jemně nakrájených kyselých okurek
– 1 lžíce kaparů, opláchnutých a nasekaných
– 1 lžíce citrónové šťávy
– 1 lžička dijonské hořčice
– 1 lžička jemně nakrájené čerstvé kapičky (nebo 1/2 lžičky sušené kapičky)
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

Příprava tatarové omáčky:
1. V míse smíchejte majonézu, nakrájené okurky, kapary, citrónovou šťávu, dijonskou hořčici a kapičku.
2. Dobře promíchejte, dokud se všechny ingredience spojí.
3. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti.
4. Přiklopte a nechte v lednici odpočívat, dokud nebude připraveno podávat, aby se spojily chutě.

Příprava smažených mořských plodů:
1. V mělkém hrnci smíchejte hladkou mouku, kukuřičnou mouku, sůl, kmín, papriku, česnekový prášek a červenou papriku (pokud používáte). Dobře promíchejte, abyste vytvořili strouhankovou směs.
2. Do dalšího mělkého hrnce nalijte podmáslí.
3. Na sporáku rozpalte asi 5 cm rostlinného oleje v hluboké pánvi nebo hrnci na středním ohni a zahřejte ho na 175°C.
4. Pracujte po dávkách – mořské plody oloupejte v podmáslí, nechte přebytečnou tekutinu odkapat.
5. Mořské plody obalte ve směsi strouhanky, jemně přitlačte, aby byly dobře obalené.
6. Opatrně ponořte obalené mořské plody do rozpáleného oleje a smažte 2-3 minuty, nebo dokud nezezlátnou a nekřupaví. Pomocí děrované lžíce vyjměte mořské plody z oleje a přenesete je na talíř vyložený papírovými ubrousky, aby se zbavily nadbytečného oleje.
7. Pokračujte ve smažení mořských plodů po dávkách, a ujistěte se, že hrnec nebude přeplněný.

Podání:
1. Rozložte smažené mořské plody na podávacím talíři a ihned servírujte s domácí tatarkou na straně.
2. Pokud chcete, ozdobte kolečky citrónu a čerstvými bylinkami.

Užijte si křupavé mořské plody podávané podle receptu z New Jersey s domácí tatarkou jako skvělou pochoutku z pláže nebo jako zábavný předkrm na vašem dalším setkání!

Don't Miss

Savory Vietnamese Spring Rolls

Pikantní vietnamské jarní rolky

Chutné vietnamské rolky Vietnamské rolky, známé také jako Gỏi Cuốn,
Mexican Street Corn (Elote) – A Flavor Explosion in a Cob

Mexický uliční kukuřice (elote) – Chuťová exploze na klasu

Mexický uliční kukuřice (Elote) – Chuťová exploze na klacíku Elote