Šťavnatý grilovaný jihozápadní kuřecí salát s pikantní limetkovou omáčkou

2024-09-13
Succulent Grilled Southwest Chicken Salad with Tangy Lime Dressing

Šťavnatý grilovaný jihozápadní kuřecí salát s kyselým limetkovým dresinkem

Tento jihozápadní kuřecí salát je rozkošnou směsí chutí a textur, která kombinuje marinované, grilované kuřecí maso s křupavou zeleninou a kyselým limetkovým dresinkem. Je ideální na lehký oběd nebo sytou večeři, nabízí uspokojivé a zdravé jídlo bohaté na bílkoviny a plné živých chutí.

Suroviny:

Na grilované jihozápadní kuřecí maso ###
– 2 kousky kuřecích prsou bez kostí a kůže
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 lžíce limetkové šťávy
– 1 lžička čili papriky
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička uzené papriky
– 1/2 lžičky česnekového prášku
– 1/2 lžičky cibulového prášku
– Sůl a pepř podle chuti

Na salát ###
– 4 šálky smíšené zeleniny (např. římský salát, špenát a rukola)
– 1 šálek cherry rajčat, rozpůlených
– 1 šálek konzervovaných černých fazolí, opláchnutých a okapaných
– 1 šálek kukuřičných zrn (čerstvé, zmražené nebo konzervované)
– 1 avokádo, nakrájené na kostičky
– 1/4 šálku červené cibule, nakrájené na tenké plátky
– 1/4 šálku strouhaného chedaru (volitelné)
– Čerstvá natrhaná koriandr (jako ozdoba)

Na kyselý limetkový dresing ###
– 1/4 šálku olivového oleje
– 3 lžíce limetkové šťávy
– 1 lžíce medu
– 1 lžička dijonské hořčice
– 1 stroužek česneku, nakrájený na drobno
– Sůl a pepř podle chuti

Postup:

1. Marinování kuřete: Ve sporné misce smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, čili papriku, mletý kmín, uzenou papriku, česnekový prášek, cibulový prášek, sůl a pepř. Maso kuřecích prsou dejte do uzavíratelného plastového sáčku nebo nádoby a zalijte ho marinádou. Uzavřete nebo přiklopte a dejte do lednice minimálně na 30 minut, nebo až na 2 hodiny.

2. Grilování kuřete: Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Kuře vyndejte z marinády a grilujte 6-7 minut z obou stran nebo dokud není úplně uvařené (vnitřní teplota 165°F). Nechte maso odpočívat několik minut, než ho nakrájíte na tenké proužky.

3. Příprava dresinku: V malé misce smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, med, dijonskou hořčici, nasekaný česnek, sůl a pepř, dokud se dobře nespojí.

4. Sestavení salátu: Ve velké míse na salát smíchejte smíšenou zeleninu, cherry rajčata, černé fazole, kukuřičná zrna, avokádo a červenou cibuli.

5. Přidání kuřete a dresinku: Na salát dejte nakrájené grilované kuřecí maso a pokapejte kyselým limetkovým dresinkem. Jemně promíchejte.

6. Ozdobte a podávejte: Posypte strouhaným chedarem (pokud používáte) a čerstvým koriandrem. Podávejte ihned.

Užijte si tento osvěžující a chutný jihozápadní kuřecí salát, který je ideální na každou příležitost!

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Hearty Quinoa and Kale Salad with Lemon-Herb Dressing

Sýrový salát s kvínovou kaší a kale s citrónovým bylinkovým dresinkem.

Sytný salát s kvinoou a kalem a citrónovo-bylinkovým dresinkem Tento
Exquisite Charqui with Linguini in a Rich Quinoa Sauce

Vybraný Charqui s linguine v bohaté quinové omáčce

Vynikající Charqui s Linguine v bohaté quinooové omáčce Charqui s