Šťavnatý banánový chléb s vlašskými ořechy a rozinkami

2024-06-20
Moist Walnut and Raisin Banana Bread

Vlhký ořechový a rozinkový banánový chléb

Tento lahodný vlhký ořechový a rozinkový banánový chléb je lahodnou variací na klasický banánový chléb. Plný křupavých ořechů, sladkých rozinek a vlhkých banánů, je tento chléb perfektní na snídani, brunch nebo sladkou svačinu. Kombinace chutí a textur z něj činí nesmírně uspokojivý a lahodný každým soustem.

Přísady:
– 3 zralé banány, rozmixované
– 1/3 šálku rozpuštěného másla
– 3/4 šálku cukru
– 1 vejce, rozšlehané
– 1 lžička vanilkového extraktu
– 1 lžička jedlé sody
– špetka soli
– 1 1/2 šálku hladké mouky
– 1/2 šálku nasekaných vlašských ořechů
– 1/2 šálku rozinek

Postup:
1. Předehřejte troubu na 175°C. Vymažte formu na chléb o rozměrech 4×8 palců.
2. V míse rozmixujte zralé banány vidličkou až na hladkou kaši. Vmíchejte rozpuštěné máslo do rozmixovaných banánů.
3. Přidejte cukr, rozšlehané vejce a vanilkový extrakt a dobře promíchejte.
4. Posypte jedlou sodou a solí přes směs a jemně zamíchejte. Přidejte mouku a promíchejte jen do zapojení. Dávejte pozor, abyste nepřemíchali.
5. Zlehka vmíchejte nasekané ořechy a rozinky, zajistěte rovnoměrné rozložení po celém těstě.
6. Těsto nalijte do vymazané formy a vyrovnejte hladinu.
7. Pečte v předehřáté troubě po dobu 60-65 minut, nebo dokud špejlí vložená do středu chleba nevyjde čistá.
8. Chléb nechte vychladnout ve formě po dobu zhruba 10 minut, poté přeneste na mřížku nech se úplně vychladnout.

Vychutnejte si tento vlhký ořechový a rozinkový banánový chléb s šálkem kávy nebo čaje, nebo jako lahodnou pochoutku kdykoliv během dne!

Don't Miss

Hearty Garlic Herb Fettuccine Alfredo with Fresh Spinach

Srdcovitě česnekové bylinkové Fettuccine Alfredo se čerstvým špenátem

Srdnaté Fettuccine Alfredo s česnekem a bylinkami s čerstvým špenátem
Warm Walnut and Roasted Red Pepper Hummus

Teplý vlašský ořech a pečený paprikový hummus

Teplý tříslový a pečená papriková hummus s vlašskými ořechy Překonejte