Juicy Honey-Glazed Chicken with Fresh Herb Finish

Šťavnaté kuře s medovo-glazovanou kůžičkou a bylinkovou příchutí

Šťavnaté kuře s medovo-glazovanou kůžičkou a bylinkovou příchutí je lahodné jídlo, které dokonale kombinuje sladkost medu s sytou chutí šťavnatého kuřete. Ideální pro rodinnou večeři nebo speciální příležitost, tato receptura spojuje chutnou medovou polevu s čerstvými bylinkami a vytváří nezapomenutelný kulinářský zážitek.

Suroviny:
– 4 kuřecí prsa bez kostí a kůže
– 1/2 šálku medu
– 3 lžíce sójové omáčky
– 2 lžíce olivového oleje
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
– Sůl a pepř dle chuti
– 1/4 šálku nasekaného čerstvého koriandru
– 2 lžíce nasekaného petrželového lístku
– 1 citron, nakrájený na kousky (na ozdobu)

Postup:
1. **Příprava kuřete:**
– Kuřecí prsa opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovými ubrousky.
– Ochutnejte obě strany kuřecích prsou solí a pepřem.

2. **Výroba medové glazury:**
– Ve skleněné míse šlehejte dohromady med, sójovou omáčku, olivový olej, nasekaný česnek a nastrouhaný zázvor, dokud nedostanete hladkou směs.

3. **Pečení kuřete:**
– Rozpalte velkou pánev na střední-vysokou teplotu.
– Do pánve přidejte trochu olivového oleje a obalíme dno.
– Vložte kuřecí prsa do pánve a pečte 4-5 minut na každé straně, dokud nezezlátnou a neudělají se (vnitřní teplota by měla dosáhnout 74°C).

4. **Glazování kuřete:**
– Snížte teplotu na středně-nízkou.
– Přelijte medovou glazuru na kuřecí prsa a ujistěte se, že je každý kousek dobře obalen.
– Pokračujte v pečení dalších 2-3 minuty, dokud glazura nezhoustne a jemně karamelizuje.

5. **Dokončení čerstvými bylinkami:**
– Pánev odložte z ohně.
– Posypte nastrouhaným koriandrem a petrželí na glazovaná kuřecí prsa.

6. **Podávání:**
– Přendejte kuře na servírovací tácek.
– Na ozdobu použijte citronové krajíčky pro přidanou čerstvost.
– Podávejte šťavnaté medem-glazované kuře teplé s oblíbenými přílohami, jako jsou pečená zelenina, rýže nebo čerstvý salát.

Užijte si lahodné šťavnaté kuře s medovo-glazovanou kůžičkou a bylinkovou příchutí, dokonalou kombinaci sladkosti, sytosti a bylinkové svěžesti v každém soustu!

The source of the article is from the blog maestropasta.cz