Šťavnaté jamajské kuře Jerk s osvěžujícím mangovým salsem.

2024-08-29
Juicy Jamaican Jerk Chicken with Whiz of Zesty Mango Salsa

Šťavnaté jamajské kuře Jamaican Jerk s lahodnou mangovou salsou

Šťavnaté jamajské kuře s chuťovou mangovou salsou je aromatické a živé jídlo, které spojuje tropickou a pikantní esenci jamajské kuchyně. Kuře je marinováno směsí aromatických koření a grilováno do perfekce, poskytujíc skvělé kouřové a pikantní tóny. Spárované s osvěžující zázvorovou mangovou salsou, toto jídlo je rozkošná exploze chutí, která vás přenese do Karibiku.

Ingredience###

Na jamajské kuře Jamaican Jerk:
– 4 kousky kuřecích prsou, bez kostí a kůže
– 2 lžíce mletého nového koření
– 1 lžíce sušeného tymiánu
– 1 lžíce mleté skořice
– 1 lžíce mletého zázvoru
– 2 lžičky mletého muškátového oříšku
– 2 lžičky česnekového prášku
– 2 lžičky cibulového prášku
– 2 lžičky papriky
– 2 lžičky mletého černého pepře
– 1 lžička kajenského pepře
– 1 lžíce hnědého cukru
– 1/4 sklenice sójové omáčky
– 1/4 sklenice šťávy z limetky
– 1/4 sklenice olivového oleje
– 2 lžíce jablečného octa

Na zázvorovou mangovou salsu:
– 2 zralé mangy, nakrájené na kostičky
– 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
– 1/2 červená cibule, jemně nasekaná
– 1 jalapeňo, zbavená semínek a jemně nasekaná
– 1/4 sklenice nasekaného koriandru
– šťáva ze 2 limetek
– sůl podle chuti

Postup###

Pro jamajské kuře Jamaican Jerk:

1. V misce smíchejte nové koření, tymián, skořici, zázvor, muškátový oříšek, česnekový prášek, cibulový prášek, papriku, černý pepř, kajenský pepř a hnědý cukr.

2. Přidejte sójovou omáčku, šťávu z limetky, olivový olej a jablečný ocet do suché směsi koření. Dobře promíchejte.

3. Vložte kuřecí prsa do velkého uzavíratelného igelitového pytle nebo mělké nádoby. Nalijte marinádu na kuře, aby byly kousky dobře potřeny. Uzavřete pytel (nebo přikryjte nádobu) a dejte do lednice nejméně na 2 hodiny, ideálně přes noc.

4. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Vyjměte kuře z marinády a vyhoďte přebytečnou marinádu.

5. Grilujte kuřecí prsa 6-7 minut na každou stranu, nebo dokud nejsou zcela uvařené a vnitřní teplota nedosáhne 74 °C. Vyjměte z grilu a nechte odpočívat pár minut před nakrájením.

Pro zázvorovou mangovou salsu:

1. V míse smíchejte nakrájené mangy, červenou papriku, červenou cibuli, jalapeňo a čerstvý koriandr.

2. Vymačkejte šťávu ze 2 limetek do směsi a přidejte sůl podle chuti. Dobře promíchejte, dokud nejsou všechny ingredience rovnoměrně rozloženy.

3. Přikryjte a vložte do lednice nejméně na 30 minut, aby chutě spojily a rozvinuly se.

Servírování:

1. Nakrájejte grilované jamajské kuře a uspořádejte na servírovacím podnose.

2. Nalijte zázvorovou mangovou salsu přes kuře nebo podávejte zvlášť jako osvěžující doplněk.

3. Podávejte s dalším koriandrem podle potřeby a jako přílohu servírujte rýži s fazolemi nebo čerstvým zeleným salátem pro kompletní jídlo.

Užijte si šťavnaté jamajské kuře Jamaican Jerk s lahodnou mangovou salsou!

Don't Miss

Mandarin Orange and Date Salad with Honey-Lemon Dressing

Salát s mandarinkami a datlemi se sladkým-citronovým dresinkem

Pomerančový salát s datlemi a medovo-citronovým dresinkem „`html Tento pestrobarevný
Yakitori – Japanese Grilled Chicken Skewers

Yakitori – japonská grilovaná kuřecí jehlička

Yakitori – Japonské grilované kuřecí špejle Yakitori je tradiční japonské