Šťavnaté exotické kuře Shoyu

2024-09-30
Succulent Exotic Shoyu Chicken

Šťavnaté exotické Shoyu kuře

Tento lahodný pokrm spojuje lákavé chutě Havaje a Japonska v pohodovém a chutném receptu na kuře. Šťavnaté exotické Shoyu kuře je oblíbené pro mnohé, kombinuje šťavnatá kuřecí stehna marinovaná v harmonické směsi sójové omáčky, zázvoru, česneku a špetce sladkosti. Skvělé pro rodinnou večeři nebo setkání s přáteli, tento pokrm určitě zaujme svým bohatým, chutným a něžným charakterem.

Ingredience ###

6 kuřecích stehenních kůží s kostí
1/2 šálku sójové omáčky (shoyu)
1/4 šálku hnědého cukru
1/4 šálku vody
2 lžíce mirinu (japonské sladké rýžové víno)
2 lžíce rostlinného oleje
4 stroužky česneku, nasekané
1 palec čerstvého zázvoru, nastrouhaný
1 střední cibule, na tenké plátky
2 jarní cibulky, nasekané (na ozdobu)
Sezamová semínka (na ozdobu)

Postup ###

Krok 1: Marinujte kuře
1. V nějaké míse smíchejte sójovou omáčku, hnědý cukr, vodu, mirin, česnek a zázvor, dokud se cukr nerozpustí.
2. Přidejte kuřecí stehna do marinády, aby byla celá pokrytá. Mísu zakryjte a nechte marinovat alespoň 1 hodinu, nebo přes noc pro maximální chuť.

Krok 2: Připravte kuře
1. Rozpalte rostlinný olej ve velké pánvi nebo holandském hrnci na střední silný plamen.
2. Kuřecí stehna vyjměte z marinády (zachovejte marinádu) a osušte je papírovými ubrousky.
3. Položte kuřecí stehna kůží dolů do pánve, vařte, dokud kůže nebude zlatě hnědá a křupavá, asi 6-8 minut. Otočte kuře a vařte dalších 6-8 minut na druhé straně.

Krok 3: Vařte v omáčce
1. Kuře vyjměte z pánve a odložte stranou.
2. Do téže pánve přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud nezměknou a neztmavnou, asi 5 minut.
3. Přilijte rezervovanou marinádu a přiveďte k varu. Snížte teplotu na minimum a vraťte kuře zpět do pánve.
4. Zakryjte a nechte vařit 15-20 minut, nebo dokud kuře nebude plně uvařené a něžné.

Krok 4: Podávání
1. Přendejte kuře na servírovací tácek, polejte omáčkou z pánve.
2. Ozdobte nasekanou jarní cibulkou a posypejte sezamovými semínky.
3. Podávejte teplé s vařenou rýží a zeleninou podle vašeho výběru.

Užijte si své Šťavnaté exotické Shoyu kuře, dokonalou kombinaci slaných a sladkých chutí, které donutí vaše hosty prosit o další porci!

LOBSTER NOODLES, Japanese Wagyu Beef Hotpot & BEST Breakfast Seafood Bowl in Singapore

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Gourmet Barbecue-Glazed Kebabs: A Juicy Party Delight for Every Occasion

Gurmánské kebaby glazované barbecue: šťavnatá lahůdka na každou příležitost

Gurmánské kebaby glazované barbecue: Šťavnatá oslava pro každou příležitost Přeneste
Roasted Garlic and Mushroom Risotto: A Creamy and Flavorful Italian Classic

Pečený česnekový a houbový risotto: Krémová a chutná italská klasika

Pečený česnekový a žampiónový rizoto: Krémová a chutná italská klasika