Šťavnatá vietnamská grilovaná vepřová špíza (Nem Nướng)

2024-06-20
Juicy Vietnamese Grilled Pork Skewers (Nem Nướng)

Šťavnaté vietnamské grilované vepřové špejle (Nem Nướng)

Nem Nướng je chutný vietnamský pokrm skládající se z grilovaných vepřových špejlí. Tyto lahodné špejle jsou známé svou šťavnatou a slanou chutí, kterou doplňuje směs tradičních vietnamských bylinek a koření. Perfektní pro letní grilování nebo útulný večer na grilu uvnitř, můžete je podávat zabalené v rýžovém papíru s čerstvou zeleninou a bylinkami, nebo prostě rovnou ze špejle.

Suroviny:

  • 450 g mletého vepřového masa
  • 3 lžíce rybí omáčky
  • 2 lžíce cukru
  • 1 lžíce medu
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 čajová lžička černého pepře
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 lžíce škrobu
  • 2 stonky citrónové trávy, jemně nasekané
  • 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
  • 1 lžíce nasekaného čerstvé máty
  • Bambusové špejle, namočené ve vodě po dobu 30 minut

Postup:

  1. V rozlehlé míse promíchejte mleté vepřové maso, rybí omáčku, cukr, med, nasekaný česnek, černý pepř, prášek do pečiva a škrob. Dobře promíchejte, dokud se všechny suroviny zcela nespojí.
  2. Přidejte nasekanou citrónovou trávu, koriandr a mátu do směsi masa. Pokračujte v míchání, dokud jsou bylinky rovnoměrně rozloženy.
  3. Přiklopte mísu plastovou fólií a dejte do lednice na minimálně 1 hodinu, aby se chutě propojily.
  4. Předehřejte gril na středně vysokou teplotu. Pokud používáte uhlíkový gril, připravte uhlíky, dokud nebudou červeně žhnoucí s lehkou vrstvou popela.
  5. Vezměte bambusové špejle a kolem každé špejle vytvarujte malé množství masa, pevně tlačte, aby se maso přilepilo ke špejli. Opakujte, dokud není všechna masová směs použita.
  6. Grilujte špejle asi 4-5 minut na každé straně, nebo dokud není vepřové maso uvařené a nemá hezkou kůrku zevnitř.
  7. Vyjměte špejle z grilu a nechte chvíli odpočinout před podáváním.

Návrh podávání:

Nem Nướng se tradičně podává s čerstvými bylinkami (jako je máta, perilla a koriandr), salátem, rýžovým papírem, nakládanou zeleninou a omáčkou z rybí omáčky, šťávy z limetky, česneku, cukru a vody. K ochutnání můžete grilované vepřové maso zabalit do rýžového papíru s čerstvými bylinkami a zeleninou a namáčet do omáčky.

Užijte si šťavnatou, chutnou chuť vietnamské kuchyně s těmito lahodnými grilovanými vepřovými špejlemi!

Vietnamese Grilled Pork Recipe - Nem Nướng Recipe (English Narration)

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Spaghetti Aglio e Olio: The Timeless Italian Classic with a Garlicky Kick and Simple Elegance

Spaghetti Aglio e Olio: Časově osvědčená italská klasika s česnekovým šmrncem a jednoduchou elegancí

Spaghetti Aglio e Olio: Nadčasová italská klasika s česnekovou šťávou
Quinoa and Chicken Curry with Yogurt Sauce

Kuřecí kari s kvinojí a jogurtovou omáčkou

Quinoa a kari z kuřecím masem a jogurtovou omáčkou Tento