Šťavnatá pstruhová ryba s bylinkovou máslovou omáčkou
Tento lahodný pokrm s pstruhem spojuje čerstvou jednoduchost citronu a bylinek s bohatým přepychováním másla. Ideální pro večeři během týdne nebo na speciální příležitost, tato receptura oslavuje přírodní chutě pstruha s pikantní a aromatičtí příchutí, která jistě ohromí.
Suroviny:
– 4 pstruzí filety
– 2 citrony (jeden na plátky, druhý na šťávu)
– 4 lžíce neochuceného másla
– 2 lžíce olivového oleje
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
– 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
– Sůl a pepř dle chuti
– Plátky citronu k podávání
Příprava:
1. Příprava pstruha:
– Pstruzí filety opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovým utěrkou.
– Ochucete obě strany solí a pepřem.
2. Zahřejte olej:
– V velké nepřilnavé pánvi zahřejte olivový olej na střední/vysokou teplotu.
3. Uvařte pstruha:
– Až olej zahřeje, vložte pstruzí filety kůží dolů do pánve.
– Vařte 4-5 minut na každou stranu, dokud nebude kůže křupavá a maso průhledné a lehce se bude rozpadat vidličkou.
– Vyjměte filety z pánve a dejte stranou na talíř, udržujte je teplé.
4. Příprava máslové omáčky:
– Ve stejné pánvi snižte teplotu na střední a přidejte máslo.
– Jakmile máslo rozpustí, přidejte nasekaný česnek a smažte, dokud nezavoní (asi 1-2 minuty).
– Přidejte šťávu z jednoho citronu, petržel a tymián. Dobře promíchejte.
5. Kombinace a podávání:
– Vraťte pstruzí filety zpět do pánve, lžící podávkujte bylinkovou máslovou omáčku přesně nahoře.
– Vařte dalších 1-2 minuty, aby se prohřály a vstřebaly chutě.
– Přendejte filety na servírovací talíře a ozdobte plátky citronu a případně další petrželí.
– Podávejte ihned se šťavnatými plátky citronu.
Užijte si krásnou, aromatickou a plnou chutí Šťavnatou pstruhovou rybu s bylinkovou máslovou omáčkou!