Šťavnatá pstruhová ryba s bylinkovým máslovým sosem

2024-09-03
Succulent Lemon Trout with Herb-infused Butter Sauce

Šťavnatá pstruhová ryba s bylinkovou máslovou omáčkou

Tento lahodný pokrm s pstruhem spojuje čerstvou jednoduchost citronu a bylinek s bohatým přepychováním másla. Ideální pro večeři během týdne nebo na speciální příležitost, tato receptura oslavuje přírodní chutě pstruha s pikantní a aromatičtí příchutí, která jistě ohromí.

Suroviny:
– 4 pstruzí filety
– 2 citrony (jeden na plátky, druhý na šťávu)
– 4 lžíce neochuceného másla
– 2 lžíce olivového oleje
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 1/4 šálku nasekané čerstvé petržele
– 1 lžička nasekaného čerstvého tymiánu
– Sůl a pepř dle chuti
– Plátky citronu k podávání

Příprava:
1. Příprava pstruha:
– Pstruzí filety opláchněte pod tekoucí vodou a osušte papírovým utěrkou.
– Ochucete obě strany solí a pepřem.

2. Zahřejte olej:
– V velké nepřilnavé pánvi zahřejte olivový olej na střední/vysokou teplotu.

3. Uvařte pstruha:
– Až olej zahřeje, vložte pstruzí filety kůží dolů do pánve.
– Vařte 4-5 minut na každou stranu, dokud nebude kůže křupavá a maso průhledné a lehce se bude rozpadat vidličkou.
– Vyjměte filety z pánve a dejte stranou na talíř, udržujte je teplé.

4. Příprava máslové omáčky:
– Ve stejné pánvi snižte teplotu na střední a přidejte máslo.
– Jakmile máslo rozpustí, přidejte nasekaný česnek a smažte, dokud nezavoní (asi 1-2 minuty).
– Přidejte šťávu z jednoho citronu, petržel a tymián. Dobře promíchejte.

5. Kombinace a podávání:
– Vraťte pstruzí filety zpět do pánve, lžící podávkujte bylinkovou máslovou omáčku přesně nahoře.
– Vařte dalších 1-2 minuty, aby se prohřály a vstřebaly chutě.
– Přendejte filety na servírovací talíře a ozdobte plátky citronu a případně další petrželí.
– Podávejte ihned se šťavnatými plátky citronu.

Užijte si krásnou, aromatickou a plnou chutí Šťavnatou pstruhovou rybu s bylinkovou máslovou omáčkou!

Grilled Fish with Lemon Butter Sauce | Pan Fry Fish | Easy Cooking | Healthy Cooking | Chef Ashok

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Kadai Gosht: Flavorful Indian Spiced Goat Curry

Kadai Gosht: Chutná indická kořeněná kari z kozího masa

Kadai Gosht: Chutné indické kořeněné kari z kozího masa Kadai
Exquisite Flaxseed-Crusted Salmon with Herb-Infused Exotic Vegetables

Vybraný losos s lněným semínkem a bylinkovými exotickými zeleninou

Vynikající losos s křupavou lněnou krustou a bylinkově dochucenou exotickou