Šťavnatá kuřecí stehna v medově-sojové omáčce: Dokonalá kombinace sladké a slané

2024-07-08
Juicy Honey Soy Chicken Thighs: The Perfect Blend of Sweet and Savory

Šťavnatá kuřecí stehna s medovo-sojovou omáčkou: Dokonalá kombinace sladkého a slaného

Toto jídlo obsahuje šťavnatá kuřecí stehna marinovaná v lahodné směsi sójové omáčky a medu. Šťavnatá a praskající chutí, je ideální na večeři během pracovního týdne nebo na speciální příležitost. Marináda je jednoduchá, ale účinná, což z ní činí recept, ke kterému sáhnete, když chcete něco snadného a dojímavého.

Ingredience###
8 kuřecích stehenních líček (s kůží, s kostí)
1/3 šálku sójové omáčky
1/3 šálku medu
3 stroužky česneku, nasekané
1 lžíce čerstvého zázvoru, nastrouhaného
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce rýžového octa
1 lžička sezamového oleje
1/4 lžičky černého pepře
1 lžíce sezamových semínek
* 2 stonky jarní cibulky, nakrájené (na ozdobu)

Postup###

1. Příprava Marinády:
V mírně velké misce smíchejte sójovou omáčku, med, nasekaný česnek, nastrouhaný zázvor, olivový olej, rýžový ocet, sezamový olej a černý pepř. Vše důkladně promíchejte šlehačem.

2. Marinování Kuřete:
Kuřecí stehna vložte do velkého uzavíratelného plastového sáčku nebo skleněné mísy. Přelijte nad ně marinádu, abyste zajistili, že jsou všechny kousky dobře potažené. Sáček uzavřete nebo mísu přikryjte potravinářskou fólií. Vložte do lednice a nechte marinovat minimálně 2 hodiny, nejlépe přes noc, aby se chutě spojily.

3. Předehřejte Troubu:
Troubu předehřejte na 200°C. Plech na pečení vyložte alobalem nebo pečicím papírem pro snazší úklid.

4. Uspořádejte Kuře:
Kuřecí stehna vyjměte z marinády, otřete přebytečnou. Usuňte je v jedné vrstvě na připravený plech na pečení. Marinádu si schovejte.

5. Pečení Kuřete:
Pečte kuře v předehřáté troubě po dobu 35-40 minut nebo dokud vnitřní teplota nedosáhne 74°C a kůže nebude křupavá a zhnědlá. Pokud by stehna začala příliš rychle hnědnout, můžete je lehce přikrýt alobalem.

6. Potřete Kuře:
Během pečení kuřete dejte zbylou marinádu do malého hrnce. Přiveďte k varu, poté snižte teplotu a povařte asi 5 minut, dokud se lehce neshoustne. V polovině pečení kuře potřete zredukovanou marinádou pro další chuť a šťavnatost.

7. Ozdobte a Podávejte:
Jakmile je kuře hotové, vyjměte jej z trouby. Na stehna posypte sezamová semínka a nakrájenou jarní cibulku pro zvýraznění barvy a přidanou křupavost. Nechte kuře chvíli odpočinout před podáváním, aby se šťávy rovnoměrně rozdělily.

Podávejte tyto šťavnaté kuřecí stehna s medovo-sojovou omáčkou s vařenou rýží, restovanou zeleninou nebo čerstvým salátem pro kompletní a uspokojivé jídlo. Dobrou chuť!

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Tangy Tex-Mex Tortilla Soup: A Zesty and Comforting Texan Classic

Kyselá tex-mex tortilla polévka: Ostrá a pohodlná texaská klasika

Kyselá Tex-Mex polévka z tortilly: živá a pohodová klasika z
Hearty Mushroom Stroganoff: A Comforting Vegetarian Delight

Plný houbový stroganoff: Pohodová vegetariánská lahůdka

Srdci lahodná houbová stroganoff: Pohlcující vegetariánská lahůdka Hledáte útulné a