„`
Chutné italské krůtí mleté maso s lahodnou rajčatovou polevou
Mleté maso je klasické jídlo, které dodává pohodlí a tato italská inspirace přináší do jídelníčku explozi středomořských chutí. Plné mletého krůtího masa, bylinek a mozzarelly, s ochucenou rajčatovou polevou, toto jídlo je sýte a lahodné zároveň. Skvělé pro útulnou rodinnou večeři, toto mleté maso se jistě stane domácím favoritem.
Suroviny:
- 450 g mletého krůtího masa
- 120 g italských strouhanků
- ¼ hrnku strouhaného Parmezánu
- ¼ hrnku nastrouhané mozzarelly
- ¼ hrnku nasekané čerstvé petržele
- ¼ hrnku nastrouhané cibule
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 velké vejce, rozšlehané
- ½ hrnku mléka
- 1 lžička italských bylinek
- Sůl a pepř podle chuti
- ½ hrnku rajčatové omáčky
- 2 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce worchestrové omáčky
Postup:
- Předehřejte troubu na 190°C. Lehce vymažte dortovou formu nebo ji vyložte pečicím papírem.
- V míse smíchejte mleté krůtí maso, italské strouhanky, Parmezán, mozzarellu, petržel, cibuli, česnek, vejce, mléko, italské bylinky, sůl a pepř. Smíchejte, dokud se všechny suroviny dobře nespojí.
- Přendejte směs krůtího masa do připravené formy a zlehka ji zatlačte rovnoměrně do tvaru chleba.
- V malé misce smíchejte rajčatovou omáčku, hnědý cukr a worchestrovou omáčku. Tuto směs nalejte na mleté maso a rovnoměrně ji rozetřete po povrchu.
- Péct v předehřáté troubě po dobu 50-60 minut, nebo dokud maso nebude uvařeno a nedosáhne vnitřní teploty 74°C.
- Po upečení nechejte mleté maso chvíli odpočinout před krájením. To pomáhá udržet šťávu a zajišťuje čisté řezy.
- Servírujte s oblíbenými příspěvky, jako jsou bramborová kaše a dušená zelenina. Dobrou chuť k vašemu chutnému italskému krůtímu mletému mase s lahodnou rajčatovou polevou!
„`