Srdnaté maďarské guláš: Robustní a chutné guláš, který vás zahřeje u srdce.

2024-10-01
Hearty Hungarian Goulash: A Robust and Flavorful Stew to Warm Your Soul

Srdcový maďarský guláš: Chutný a úžasný guláš, který vám zahřeje duši

Maďarský guláš je tradiční, srdcový guláš pocházející z Maďarska. Tento robustní pokrm obsahuje něžné hovězí maso, sladkou papriku a směs zeleniny, což ho činí ideální jídlem k zahřátí v chladný den. S jeho bohatými chutěmi a aromatickými kořeními je maďarský guláš oblíbeným pokrmem po celém světě.

Suroviny:

  • 2 libry hovězí kližka, nakrájené na kostky 2,5 cm
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 velké cibule, jemně nasekané
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce sladké maďarské papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 4 šálky hovězího vývaru
  • 2 velké mrkve, nakrájené
  • 2 středně velké brambory, oloupané a nakrájené na kostky
  • 1 červená paprika, nakrájená
  • 1 zelená paprika, nakrájená
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Nakrájená čerstvá petržel na ozdobu (volitelné)

Příprava:

  1. V hrnci nebo holandském hrnci zahřejte rostlinný olej na středně vysokou teplotu. Přidejte kostky masa a smažte je, dokud nezezltnou ze všech stran. Míso s masem odeberte z hrnce a odložte stranou.
  2. Do stejného hrnce přidejte nasekanou cibuli a orestujte ji, dokud není měkká a průhledná, asi 5-7 minut. Přidejte prolisovaný česnek a restujte další minutu, dokud voní.
  3. Zamíchejte do cibule a česneku sladkou maďarskou papriku a kmín, zajistěte, aby byly dobře obaleny kořením.
  4. Přidejte rajčatový protlak a dobře promíchejte. Vraťte maso zpět do hrnce a nalijte hovězí vývar. Nechte směs zakuhat, poté snižte teplotu na minimum. Zakryjte a vařte 1 hodinu.
  5. Po 1 hodině přidejte pokrájenou mrkev, brambory a nakrájené papriky do hrnce. Ochutnejte solí a pepřem. Pokračujte v vaření dalších 30-45 minut, nebo dokud nebude zelenina měkká a maso jemné.
  6. Ochutnejte a podle potřeby upravte koření. Pokud je guláš příliš hustý, můžete přidat trochu více hovězího vývaru, abyste dosáhli požadované konzistence.
  7. Podávejte horké, ozdobené nasekanou čerstvou petrželí, pokud chcete. Vychutnejte si tento srdcový maďarský guláš s kouskem křupavého chleba nebo s vajíčkovými nudlemi.
AUTHENTIC Hungarian Beef Goulash Recipe (Beef Stew Recipe with Potatoes)

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Heavenly Six-Layer Chocolate Cookie Bars

Nebeští šestivrství čokoládové sušenky

Nebeštěné šestivrstvé čokoládové sušenky Šestivrstvé čokoládové sušenky, známé také jako
Aromatic Delight: The Swedish-German Onion Pie (Tysk Lökpaj) with Rich Caramelized Goodness

Aromatická pochoutka: Švédsko-německý cibulový koláč (Tysk Lökpaj) s bohatou karamelizovanou dobrotou

Připravte se na ochutnávku chutí s Tysk Lökpaj, výtečným švédsko-německým