Srdnaté kuřecí milánské: křupavé obalované kuřecí řízky s citronovo-zestovým salátem

2024-06-21
Hearty Chicken Milanese: Crisp Breaded Chicken Cutlets with a Lemon Zest Side Salad

Chutný kuřecí Milanese: Křupavě obalené kuřecí plátky s citronovým salátem se strouhankou

Kuřecí Milanese je klasické italské jídlo s něžnými kuřecími prsy obalenými v těstíčku a smaženými do zlatava. Toto jídlo je obvykle podáváno s osvěžujícím citronovým salátem se strouhankou, což činí skvělé a vyvážené jídlo, které jistě udělá dojem.

Suroviny:

  • 4 kusy kuřecích prsou bez kostí a kůže, rozklepané na tloušťku 1/4 palce
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 šálek hladké mouky
  • 3 velká vejce, rozšlehaná
  • 1 1/2 šálku italských strouhanků
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu
  • 1 šálek rostlinného oleje na smažení
  • 1 citrón, nakrájený na kousky
  • Nakrájená petržel (na ozdobu)

Pro salát:

  • 4 šálky směsi zelených listů
  • 1/2 šálku cherry rajčat, rozpůlených
  • 1/4 červené cibule, na plátky
  • 2 lžíce olivového oleje
  • Šťáva a kůra z 1 citronu
  • Sůl a pepř podle chuti

Postup:

  1. Nejprve osolte a opepřete kuřecí prsa ze všech stran.
  2. Připravte si stanoviště pro obalování se třemi mělkými miskami: jednou s moukou, druhou s rozšlehanými vejci a třetí s směsí strouhanky a parmazánu.
  3. Ve strouhance obalte každé kuřecí prso, odklepněte přebytečnou mouku. Poté ho namočte do rozšlehaných vajec a nakonec ho přitiskněte do směsi se strouhankou, aby byl po obou stranách dobře obalený. Postup opakujte se všemi kuřecími prsy.
  4. Velké pánvi rozpálené na středně vysokou teplotu si ohřejte rostlinný olej. Jakmile se olej zahřeje, přidejte obalená kuřecí prsa a smažte je, případně po částech, abyste zabránili přeplnění pánve.
  5. Kuře smažte asi 3-4 minuty na každé straně, nebo dokud nebudou zlatavě hnědé a propečené. Uvařené kuře přeneste na talíř s papírovými ubrousky, aby se odkapal přebytečný olej.
  6. Zatímco se kuře smaží, připravte citronový salát se strouhankou. Ve velké míse smíchejte zelené listy, cherry rajčata a červenou cibuli.
  7. V malé misce rozšlehejte olivový olej, citronovou šťávu, citronovou kůru, sůl a pepř. Tento dresing přelijte přes salát ihned před podáváním. Prohozte.
  8. Podávejte teplý Kuřecí Milanese s ozdobenou nasekanou petrželí a citronovými kousky. Doprovodte citronovým salátem se strouhankou pro kompletní jídlo.

Vychutnejte si toto chutné a naplňující Kuřecí Milanese s osvěžujícím citronovým salátem se strouhankou!

Don't Miss

Delicious Authentic Mexican Blue Corn Tamales

Vynikající pravé mexické tamales z modré kukuřice

Vynikající pravé mexické tamales z modré kukuřice Mexické tamales z
Savory Seafood Fettuccine: A Delightful Pasta with Fresh Ocean Flavors

Lahodná mořská rybí fettuccine: lahodná těstovinová s čerstvými příchutěmi oceánu

Lahodná mořská fettuccine: Nádherná pasta s čerstvými mořskými chutěmi Tato