Srdnatě kořeněný kuřecí rošt s kořenovou zeleninou

2024-08-12
Hearty Herb Roasted Chicken with Root Vegetables

Srdnaté bylinkově pečené kuře se kořenovou zeleninou

Toto srdnaté bylinkově pečené kuře se kořenovou zeleninou je dokonalá jídlo pro jakoukoli sezónu. S křupavým zlatým kuřetem napuštěným voňavými bylinkami obklopeným pečenou kořenovou zeleninou každé sousto slibuje lahodnou chuť. Tento recept, který kombinuje jednoduché ingredience a přímé postupy, je skvělým způsobem, jak na váš stůl přinést sofistikované, ale domácí jídlo.

Ingredience:

  • 1 celé kuře (asi 4-5 liber)
  • 4 velké mrkve, oloupané a nakrájené na tlusté plátky
  • 3 pastináky, oloupané a nakrájené na tlusté plátky
  • 2 červené cibule, rozkrojené
  • 5-6 stroužků česneku, rozmačkaných
  • 3-4 větvičky svěžího rozmarýnu
  • 3-4 větvičky svěžího tymiánu
  • 1 citron, nakrájený
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky černého pepře
  • 1/2 lžičky papriky
  • 1/4 šálku kuřecího vývaru

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 425°F (220°C).
  2. Kuře důkladně opláchněte studenou vodou a osušte papírovými utěrkami.
  3. V velké pekáči rozložte mrkev, pastináky, červenou cibuli a česnek. Pokapejte je polovinou olivového oleje a okořeňte solí a pepřem. Zeleninu důkladně promíchejte.
  4. Na zeleninu položte kuře. Kuře potřete zbylým olivovým olejem a okořeňte solí, černým pepřem a paprikou. Do dutiny kuřete vložte plátky citronu, polovinu rozmarýnu a tymiánu.
  5. Zbývající rozmarýn a tymián rozprostřete kolem kuřete a zeleniny v pekáči.
  6. Kuřecí vývar nalijte na dno pekáče, aby se zelenina během pečení udržovala vlhká.
  7. Kuře pečte v předehřáté troubě asi 1 hodinu a 30 minut, nebo dokud maso nedosáhne vnitřní teploty 165°F (75°C) a šťávy, když je nejtlustší část kuřete propíchnuta, jsou průzračné.
  8. Jakmile je kuře upečené, vyjměte ho z trouby a nechte odpočívat 10-15 minut před krájením. Tím se šťávy rovnoměrně rozdělí po celém mase, udržující ho šťavnaté a chutné.

Návrh podávání:
Podávejte pečené kuře nakrájené na kousky s krásně karamelizovanou kořenovou zeleninou na straně. Skvěle k tomuto útulnému jídlu bude ladit čerstvý zeleninový salát nebo kousek křupavého chleba. Dobrou chuť!

Secrets to the Perfect One-Pan Roast Chicken with Root Vegetables | Today's Special

Joe Roshkovsky

Joe Roshkovsky je zkušený autor a myšlenkový lídr v oblastech nových technologií a fintech. Má titul bakaláře v oboru ekonomie z prestižní University of Michigan, kde absolvoval s vyznamenáním. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru začal Joe svou kariéru v Nexon Innovations, přední firmě v oblasti finančních technologických řešení. Tam zdokonalil své odborné znalosti v oblasti digitálních financí, datové analýzy a vývoje produktů. Joeovo pronikavé psaní odráží jeho odhodlání zkoumat průnik financí a technologií a nabízí čtenářům cenné postřehy do rychle se vyvíjejícího prostředí. Jeho práce byla zveřejněna v řadě průmyslových publikací, což ho ustanovilo jako důvěryhodný hlas v diskurzu fintechu. Když nepisuje, Joe rád mentoruje ambiciózní profesionály v technologickém oboru a přispívá do diskusí o etickém využívání technologií.

Don't Miss

Irresistible Garlic Rosemary Chicken: A Fragrant, Flavorful Journey to Mediterranean Bliss

Neodolatelný česnekový rozmarýnový kuřecí: Vůně a chutě na cestě k středomořskému štěstí

Představte si, jak večeříte pod širým nebem na sluncem prozářené
Slow-Cooked Greek Lemon Chicken with Garlic and Rosemary

Vařené řecké kuře s citrónem, česnekem a rozmarýnem

Řecké kuře s citrónem, česnekem a rozmarýnem dusené na mírném