Srdnatá italská minestrone polévka s výživnou zeleninou a aromatickými bylinkami.

2024-06-29
Hearty Italian Minestrone Soup with Nutritious Vegetables and Savory Herbs

„`html

Srdcová italská polévka minestrone s výživnou zeleninou a lahodnými bylinkami

Minestrone je klasická italská polévka, bohatá a srdcová s různými druhy zeleniny, fazolí a často také s těstovinami nebo rýží. Jedná se o univerzální a výživnou pochoutku, kterou lze upravit tak, aby obsahovala sezónní zeleninu či cokoli, co máte po ruce. Kombinace chutí zeleniny, fazolí a bylinek ji činí lahodným a uspokojivým jídlem, které je ideální kdykoliv během roku.

Suroviny:

– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 mrkve, nakrájené na kostičky
– 2 stonky celeru, nakrájené na kostičky
– 1 cuketa, nakrájená na kostičky
– 1 hrnek zelených fazolí, nakrájených na kousky délky 2,5 cm
– 1 hrnek nakrájených rajčat (z plechovky nebo čerstvých)
– 6 hrnků zeleninového vývaru
– 1 plechovka (15 oz) bílých fazolí cannellini, odkapaných a propláchnutých
– 1 hrnek malých těstovin (např. ditalini)
– 1/2 lžičky sušeného oregána
– 1/2 lžičky sušené bazalky
– 1/4 lžičky sušeného tymiánu
– Sůl a pepř dle chuti
– 2 hrnky čerstvého špenátu nebo kadeřávku, nasekaného
– Na ozdobu – nastrouhaný parmazán (dle chuti)

Postup:

1. Ohřejte olivový olej v hrnci na středním plameni. Přidejte nasekanou cibuli a nasekaný česnek a restujte, dokud cibule není sklenutá a vonná, asi 5 minut.

2. Přidejte nakrájené mrkve, celer, cuketu a zelené fazole do hrnce. Vařte asi 5-7 minut za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne.

3. Zamíchejte nakrájená rajčata (s šťávou pokud používáte z plechovky) a nalijte do hrnce zeleninový vývar. Zvýšte plamen a přiveďte polévku k varu.

4. Jakmile zavře, přidejte fazole cannellini, těstoviny, oregáno, bazalku a tymián. Ochutnejte solí a pepřem. Zmenšete plamen a nechte polévku vařit asi 10-15 minut, nebo dokud těstoviny nejsou uvařené a zelenina měkká.

5. Vmixujte nasekaný špenát nebo kadeřávek a nechte vařit dalších 2-3 minuty, dokud nezvadne.

6. Ochutnejte a případně upravte koření.

7. Podávejte horkou minestrone, posypanou nastrouhaným parmazánem, pokud si přejete.

Užijte si srdcovou italskou polévku minestrone, chutné a zdravé jídlo, které je ideální kdykoliv!
„`

Don't Miss

Hearty Jollof Rice with a Kick of Spicy Chicken

Bohatá Jollof rýže s ostrým kuřecím masem

Chutná Jollof Rice s pikantním kuřecím masem Jollof Rice je
Mediterranean Marinated Grilled Chicken

Středomořsky marinované grilované kuře

Středomořské marinované grilované kuřecí maso Toto středomořské marinované grilované kuřecí