Srdnatá italská minestrone polévka s výživnou zeleninou a aromatickými bylinkami.

2024-06-29
Hearty Italian Minestrone Soup with Nutritious Vegetables and Savory Herbs

„`html

Srdcová italská polévka minestrone s výživnou zeleninou a lahodnými bylinkami

Minestrone je klasická italská polévka, bohatá a srdcová s různými druhy zeleniny, fazolí a často také s těstovinami nebo rýží. Jedná se o univerzální a výživnou pochoutku, kterou lze upravit tak, aby obsahovala sezónní zeleninu či cokoli, co máte po ruce. Kombinace chutí zeleniny, fazolí a bylinek ji činí lahodným a uspokojivým jídlem, které je ideální kdykoliv během roku.

Suroviny:

– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 2 mrkve, nakrájené na kostičky
– 2 stonky celeru, nakrájené na kostičky
– 1 cuketa, nakrájená na kostičky
– 1 hrnek zelených fazolí, nakrájených na kousky délky 2,5 cm
– 1 hrnek nakrájených rajčat (z plechovky nebo čerstvých)
– 6 hrnků zeleninového vývaru
– 1 plechovka (15 oz) bílých fazolí cannellini, odkapaných a propláchnutých
– 1 hrnek malých těstovin (např. ditalini)
– 1/2 lžičky sušeného oregána
– 1/2 lžičky sušené bazalky
– 1/4 lžičky sušeného tymiánu
– Sůl a pepř dle chuti
– 2 hrnky čerstvého špenátu nebo kadeřávku, nasekaného
– Na ozdobu – nastrouhaný parmazán (dle chuti)

Postup:

1. Ohřejte olivový olej v hrnci na středním plameni. Přidejte nasekanou cibuli a nasekaný česnek a restujte, dokud cibule není sklenutá a vonná, asi 5 minut.

2. Přidejte nakrájené mrkve, celer, cuketu a zelené fazole do hrnce. Vařte asi 5-7 minut za občasného míchání, dokud zelenina nezměkne.

3. Zamíchejte nakrájená rajčata (s šťávou pokud používáte z plechovky) a nalijte do hrnce zeleninový vývar. Zvýšte plamen a přiveďte polévku k varu.

4. Jakmile zavře, přidejte fazole cannellini, těstoviny, oregáno, bazalku a tymián. Ochutnejte solí a pepřem. Zmenšete plamen a nechte polévku vařit asi 10-15 minut, nebo dokud těstoviny nejsou uvařené a zelenina měkká.

5. Vmixujte nasekaný špenát nebo kadeřávek a nechte vařit dalších 2-3 minuty, dokud nezvadne.

6. Ochutnejte a případně upravte koření.

7. Podávejte horkou minestrone, posypanou nastrouhaným parmazánem, pokud si přejete.

Užijte si srdcovou italskou polévku minestrone, chutné a zdravé jídlo, které je ideální kdykoliv!
„`

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Herb-Roasted Brussels Sprouts with Balsamic Glaze

Pečené růžičkové kapusty s bylinkami a balzamikovou glazurou.

Opečené bruselské růžičky s bylinkovou omáčkou z balsamica Tato lahodná
Zucchini and Cheddar Waffles: A Savory Twist on a Classic Brunch Favorite

Cuketové a cheddarové wafle: Slaný zvrat k oblíbenému klasickému brunchi

Cuketové wafle se sýrem Cheddar: Pikantní variace na klasickou oblíbenou