Chutná zeleninová tortillová polévka
Výživná a chutná polévka, která spojuje tu nejlepší křupavost tortil a pestrost čerstvé zeleniny. Ideální na útulný večer, tato chutná zeleninová tortillová polévka je sytá a uspokojivá.
Suroviny:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nakrájené
- 1 červená paprika, nakrájená
- 1 žlutá paprika, nakrájená
- 2 středně velké mrkve, nakrájené
- 1 cuketa, nakrájená
- 1 plechovka (15 oz) černých fazolí, sceděná a opláchnutá
- 1 plechovka (15 oz) kukuřice, sceděná a opláchnutá
- 6 hrnečků zeleninového vývaru
- 1 plechovka (14,5 oz) nasekaných rajčat
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička chilli prášku
- 1/2 lžičky uzené papriky
- Sůl a pepř dle chuti
- Šťáva z 1 limetky
- Čerstvá nasekaná koriandr (jako ozdoba)
- Tortillové lupínky (na posypání)
- Nastrouhaný sýr (nepovinné)
- Plátky avokáda (nepovinné)
Postup:
- Na velkém hrnci ohřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte nakrájenou cibuli a osmahněte do sklovata, asi 5 minut.
- Přidejte nastrouhaný česnek a vařte dalších 1-2 minuty, dokud nezačne vonět.
- Přidejte nakrájené červené a žluté papriky, mrkev a cuketu. Osmahněte 5-7 minut, dokud zelenina nezačne změkčovat.
- Přidejte černé fazole a kukuřici, pak zalijte zeleninovým vývarem a nasekanými rajčaty se šťávou.
- Vmíchejte mletý kmín, chilli prášek a uzenou papriku. Ochutnejte solí a pepřem dle chuti.
- Směs přiveďte k varu, pak ztlumte plamen na minimum a vařte 20-25 minut, nechte chutě prolít se dohromady.
- Před podáváním vmíchejte šťávu z limetky a podle potřeby upravte koření.
- Polévku podávejte v mísách, každou ozdobte rozdrcenými tortillovými lupínky, čerstvým koriandrem a podle přání i nastrouhaným sýrem a plátky avokáda.
Vychutnejte si tuto pohodlnou a živou chutnou zeleninovou tortillovou polévku, která vám jistě zahřeje srdce i duši.