Srdíčková čočková polévka s italskou uzenou klobásou: Útulná a výživná lahoda

2024-07-26
Hearty Lentil and Italian Sausage Soup: A Cozy and Nutritious Delight

Srdcová polévka s čočkou a italskou klobásou: Útulná a výživná lahůdka

Tato chutná a výživná polévka s čočkou a italskou klobásou je ideální na chladné počasí nebo kdykoliv si budete přát pohodové, ale zdravé jídlo. Plná bílkovinových čoček, pikantní italské klobásy a různých aromatických zelenin je tato polévka nejen sytá, ale i lahodná. Podávejte s kouskem křupavého chleba pro kompletní jídlo.

Suroviny:

  • 450 g italské klobásy (mírná nebo pikantní podle preference)
  • 1 šálek sušených zelených nebo hnědých čoček, omytých a odkapaných
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 2 mrkve, oloupané a nasekané
  • 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 plechovka (cca 410 g) nakrájených rajčat se šťávou
  • 1,5 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 2 šálky mladých listů špenátu
  • Na posypání: nastrouhaný parmazán
  • Křupavý chléb, k podávání (volitelné)

Postup:

  1. V hrnci nebo nizozemském hrnci si dejte opéct italskou klobásu na středním ohni, držte směs na drobné kousky lžící, dokud maso není růžové a začne hnědnout, asi 7-8 minut. Uvařenou klobásu vyjměte z hrnce a dejte stranou.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a celer do hrnce. Vařte, dokud zelenina není měkká, asi 5-7 minut, občas promíchejte.
  3. Přidejte nasekaný česnek a vařte další 1-2 minuty, dokud voní.
  4. Vsyp čočku, nakrájená rajčata (se šťávou), kuřecí nebo zeleninový vývar, bobkové listy, sušený tymián a sušený bazalk. Směs přiveďte k varu.
  5. Jakmile začne vařit, snižte teplotu na minimum, přiklopte a nechte vařit 30-35 minut, nebo dokud nejsou čočky měkké.
  6. Vyjměte a zahoďte bobkové listy. Vrátíme uvařenou klobásu zpět do polévky. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Přidejte mladé listy špenátu a vařte další 2-3 minuty, dokud špenát nezvadne.
  8. Polévku podávejte horkou, posypanou nastrouhaným parmazánem. Podávejte s kouskem křupavého chleba, pokud chcete.

Užijte si tuto sytou a nasycující pochoutku, která se jistě stane oblíbenou rodinnou specialitou!

Lentil and Sausage Stew

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Grey Oyster Mushroom Risotto: A Creamy and Luxurious Italian Delight

Šedivý hřibový risotto: Krémový a luxusní italský požitek

Houbový risotto s šedými ostružinami: Krémová a luxusní italská lahůdka
Hearty Turkey and Wild Rice Soup

Syrové kalkune a divoká rýžová polévka

Syrová krůtí polévka s divokou rýží Tato lahodná a pohodová