Srdíčková čočková polévka s italskou uzenou klobásou: Útulná a výživná lahoda

2024-07-26
Hearty Lentil and Italian Sausage Soup: A Cozy and Nutritious Delight

Srdcová polévka s čočkou a italskou klobásou: Útulná a výživná lahůdka

Tato chutná a výživná polévka s čočkou a italskou klobásou je ideální na chladné počasí nebo kdykoliv si budete přát pohodové, ale zdravé jídlo. Plná bílkovinových čoček, pikantní italské klobásy a různých aromatických zelenin je tato polévka nejen sytá, ale i lahodná. Podávejte s kouskem křupavého chleba pro kompletní jídlo.

Suroviny:

  • 450 g italské klobásy (mírná nebo pikantní podle preference)
  • 1 šálek sušených zelených nebo hnědých čoček, omytých a odkapaných
  • 1 velká cibule, nasekaná
  • 2 mrkve, oloupané a nasekané
  • 2 stonky řapíkatého celeru, nakrájené
  • 4 stroužky česneku, nasekané
  • 1 plechovka (cca 410 g) nakrájených rajčat se šťávou
  • 1,5 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
  • 2 bobkové listy
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička sušeného bazalku
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 2 šálky mladých listů špenátu
  • Na posypání: nastrouhaný parmazán
  • Křupavý chléb, k podávání (volitelné)

Postup:

  1. V hrnci nebo nizozemském hrnci si dejte opéct italskou klobásu na středním ohni, držte směs na drobné kousky lžící, dokud maso není růžové a začne hnědnout, asi 7-8 minut. Uvařenou klobásu vyjměte z hrnce a dejte stranou.
  2. Přidejte na kostičky nakrájenou cibuli, mrkev a celer do hrnce. Vařte, dokud zelenina není měkká, asi 5-7 minut, občas promíchejte.
  3. Přidejte nasekaný česnek a vařte další 1-2 minuty, dokud voní.
  4. Vsyp čočku, nakrájená rajčata (se šťávou), kuřecí nebo zeleninový vývar, bobkové listy, sušený tymián a sušený bazalk. Směs přiveďte k varu.
  5. Jakmile začne vařit, snižte teplotu na minimum, přiklopte a nechte vařit 30-35 minut, nebo dokud nejsou čočky měkké.
  6. Vyjměte a zahoďte bobkové listy. Vrátíme uvařenou klobásu zpět do polévky. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
  7. Přidejte mladé listy špenátu a vařte další 2-3 minuty, dokud špenát nezvadne.
  8. Polévku podávejte horkou, posypanou nastrouhaným parmazánem. Podávejte s kouskem křupavého chleba, pokud chcete.

Užijte si tuto sytou a nasycující pochoutku, která se jistě stane oblíbenou rodinnou specialitou!

Don't Miss

Golden Eggplant Delight: A Sumptuous Celebration of Mediterranean Flavors

Zlatý lilek radost: Hojná oslava středomořských chutí

Zlatý lilek: Bohatá oslava chutí Středomoří Vydejte se na kulinářskou
Mexican Papaya Salsa with Avocado and Lime: A Refreshing Twist on a Classic Condiment

Mexická papájová salsa s avokádem a limetkou: Osvežující variace na klasický koření

Mexická papájová salsa s avokádem a limetkou: Osvežující variace na