Srdíčková kuřecí tortillová polévka: Pohodlná a chutná mexická klasika

Teplá a lákavá mísa kuřecí tortillové polévky je ideální jídlo k uklidnění duše a uspokojení vašich touh. Tato mexickou kuchytí inspirovaná polévka je bohatá na chutě, kombinuje něžné kuřecí maso, robustní koření a chutné zeleniny, posypané křupavými plátky tortilly. Je to rozkošná rovnováha textur a chutí, které se určitě stanou oblíbenými rodinnými.

Suroviny:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 středně velká cibule, nakrájená na kostičky
– 2 stroužky česneku, nastrouhané
– 1 červená paprika, nakrájená na kostičky
– 1 zelená paprika, nakrájená na kostičky
– 1 jalapeño paprička, vydlabaná a nasekaná
– 1 lžička mletého kmínu
– 1 lžička chilli prášku
– 1/2 lžičky papriky
– 6 šálků kuřecího vývaru
– 1 plechovka (14,5 oz) nakrájených rajčat
– 1 plechovka (15 oz) černých fazolí, sceděných a opláchnutých
– 1 šálek kukuřice (čerstvá nebo zmražená)
– 2 šálky vařeného nakrájeného kuřecího masa
– Sůl a pepř podle chuti
– Šťáva z 1 limetky
– Čerstvé koriandr na ozdobu
– Plátky tortilly na zdobení
– Volitelné přísady: nastrouhaný sýr, plátky avokáda, zakysaná smetana

Postup:
1. Rozpalte olivový olej v velkém hrnci na středním ohni. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte, dokud nebude průhledná, asi 5 minut.
2. Přidejte česnek, červenou papriku, zelenou papriku a jalapeño do hrnce. Vařte dalších 5 minut, dokud zelenina nezměkne.
3. Zamíchejte kmín, chilli prášek a papriku. Vařte další minutu, dokud koření nezačne vonět.
4. Nalijte kuřecí vývar a nakrájená rajčata (včetně šťávy). Přiveďte směs k varu.
5. Přidejte černé fazole, kukuřici a nasekané kuřecí maso. Snížte oheň na minimum a nechte polévku vařit 20 minut, aby se všechny chutě propojily.
6. Ochutnejte polévku solí, pepřem a limetkovou šťávou. Přizpůsobte chuť.
7. Podávejte polévku horkou, posypanou čerstvým koriandrem a ozdobenou křupavými plátky tortilly. Přidejte volitelné přísady, jak se vám líbí.

Užijte si tuto pohodlnou mísu kuřecí tortillové polévky s rodinou a přáteli a nechte se unést jejími bohatými chutěmi na srdce Mexika.

The source of the article is from the blog elblog.pl