Srdcový maďarský guláš s lahodnými domácími knedlíky

2024-07-01
Hearty Hungarian Goulash with Delicious Homemade Dumplings

Srdcovitý maďarský guláš s lahodnými domácími knedlíky

Maďarský guláš je bohatý a chutný guláš, hojně naložený kousky hovězího masa, sladkou cibulí a pikantní paprikou. Tradičně se podává s domácími knedlíky, což z něj činí uklidňující pokrm ideální pro chladné večery nebo rodinná shromáždění. Tento recept kombinuje robustní chutě a teplou, srdcovitou texturu, která zaručeně udělá dojem na každého.

Suroviny:

  • 900 g hovězího hýbě, nakrájeného na kostičky 2,5 cm
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 středně velké cibule, nakrájené
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • 2 lžíce sladké maďarské papriky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sušeného majoránku
  • 1 bobkový list
  • 1 l z hovězího vývaru
  • 2 velké brambory, oloupané a nakrájené
  • 2 mrkve, nakrájené
  • Sůl a pepř podle chuti

Pro knedlíky:

  • 130 g hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 30 g másla, rozpuštěného
  • 120 ml mléka
  • 1 vejce

Příprava:

1. Ohřejte rostlinný olej v hrnci na středním ohni. Přidejte kousky masa a opékejte je, dokud nezezlí. Maso vyjměte z hrnce a odložte stranou.

2. Do stejného hrnce přidejte nakrájené cibule a opékejte, dokud nezměknou, asi 5 minut. Přidejte nasekaný česnek a opečte další minutu.

3. Vraťte maso zpět do hrnce a vmíchejte sladkou maďarskou papriku, rajčatový protlak, kmín a sušený majorán. Vařte několik minut, dokud to nezačne voňat.

4. Přilijte do hrnce hovězí vývar, pečlivě sdeřte dno hrnce a odstraňte z něj všechny zbytky. Přidejte bobkový list a přiveďte k varu.

5. Ztlumte oheň na minimum, přikryjte hrnec a nechte vařit asi 1,5 až 2 hodiny, dokud maso nezměkne.

6. Přidejte nakrájené brambory a mrkev do hrnce. Vařte dalších 20–25 minut, dokud zelenina nezměkne.

7. Mezitím, když guláš vaří, připravte knedlíky. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V druhé míse promíchejte rozpuštěné máslo, mléko a vejce. Suché a mokré přísady smíchejte dohromady, promíchejte jen do spojení.

8. Lžící naklaďte těsto na knedlíky do vařícího guláše. Přikryjte hrnec a vařte dalších 10–15 minut, dokud nebudou knedlíky uvařené a nadýchané.

9. Ochutnejte guláš a přidejte sůl a pepř podle chuti.

10. Podávejte maďarský guláš horký, s rozmazaným knedlíkem na straně. Užijte si srdcovitý a uklidňující pokrm!

Don't Miss

Zweibelrostbraten: A Succulent Austrian Fried Onion Steak Delight

Cibulový steak: Chutná rakouská smažená cibulová pochoutka.

Zweibelrostbraten: Šťavnatý rakouský smažený steak s cibulí Zweibelrostbraten, tradiční rakouské
Delicious Puerto Rican Papaya Dessert

lahodný portorický dezert z papáji

Výborný portorický dezert z papáji „`html Tento lahodný portorický dezert