Srdcový hovězí Stroganoff s jemnými vajíčkovými nudlemi a krémovou houbovou omáčkou

2024-07-25
Hearty Beef Stroganoff with Tender Egg Noodles and Creamy Mushroom Sauce

Srdnatý Beef Stroganoff s jemnými vajíčkovými nudlemi a krémovou houbovou omáčkou

Beef Stroganoff je klasické ruské jídlo proslulé svou srdnatostí a bohatými chutěmi. Tato receptura obsahuje jemné plátky hovězího masa vařené v krémové houbové omáčce, podávané na lůžku vajíčkových nudlí. Robustní a slaná kombinace je ideální pro pohodové jídlo, které jistě uspokojí.

Ingredience:

  • 450 g hovězí svíčková nebo roštěnec, nakrájené na tenké proužky
  • 225 g vajíčkové nudle
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 střední cibule, jemně nakrájená
  • 2 stroužky česneku, prolisované
  • 225 g žampionů, nakrájené
  • 240 ml hovězího vývaru
  • 240 ml zakysané smetany
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 2 lžíce másla
  • Sůl a pepř dle chuti
  • Čerstvá petrželka, nasekaná (nepovinné, k ozdobení)

Postup:

  1. Nejprve uvařte vajíčkové nudle podle návodu na obalu. Jakmile jsou uvařené, sceďte a odložte stranou.
  2. Na velké pánvi rozpalte olivový olej na středně silném ohni. Přidejte kousky masa, osolte a opepřete a smažte, dokud je maso zhnědlé ze všech stran. Postup by měl trvat asi 4-5 minut. Maso vyjměte z pánve a odložte stranou.
  3. Do stejné pánve přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Poté přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, vařte, dokud cibule nebude měkká a průhledná, asi 3-4 minuty.
  4. Přidejte nakrájené žampiony do pánve a vařte, dokud neuvolní šťávy a nezahnědnou, asi 5 minut.
  5. Přidejte mouku ke směsi žampionů a dobře promíchejte. Tím pomůžete zahustit omáčku.
  6. Postupně nalijte hovězí vývar, neustále míchejte, abyste zabránili hrudkám. Směs přiveďte k mírnému vaření.
  7. Snížte teplotu na minimum a vmíchejte zakysanou smetanu a dijonskou hořčici, dokud nebude omáčka hladká a krémová.
  8. Přidejte zpět vařené masové proužky do pánve, zajistěte, aby byly dobře obalené omáčkou. Nechte směs 5 minut mírně vařit, aby se zahřála.
  9. Podávejte Beef Stroganoff na talíři s horkými vajíčkovými nudlemi. Podle chuti ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.

Užijte si svůj lahodný a pohodový Beef Stroganoff s jemnými vajíčkovými nudlemi a krémovou houbovou omáčkou!

Beef Stroganoff with Cream of Mushroom Soup

Seweryn Dominsky

Seweryn Dominsky je vysoce ceněný autor a expert na nové technologie a fintech, s důrazem na průnik inovací a financí. Vystudoval magisterský program v oblasti finančních technologií na prestižní Škole businessu na Univerzitě financí a technologie, kde si vytvořil hluboké porozumění dynamice trhu a vznikajícím technologiím. Sewerynova profesionální dráha zahrnuje značné zkušenosti v JP Morgan, kde byl klíčový při vývoji strategií, které využívaly špičkové technologie k vylepšení finančních služeb. Jeho psaní odráží sofistikované chápání složitostí digitálního finančního prostředí, což činí jeho postřehy neocenitelnými pro profesionály v oboru i nadšence. Skrze svou práci Seweryn usiluje o propojení tradičního financí a technologických inovací, které přetvářejí tento sektor.

Don't Miss

Balsamic Glazed Brussels Sprouts with Almonds

„Bruselskými růžičky se zálivkou z balsamika a mandlemi“

Balsamikově glazované růžičkové zelí se skořápkami Tento lahodný pokrm spojuje
Journey to Gourmet Cuisine: Jamaican Jerk Chicken

Cesta do lahodné kuchyně: Jamajský Jerk kuře

Cesta do lahodné kuchyně: Jamajský Jerk Kuřecí maso Jamajský Jerk