Srdnatý Beef Stroganoff s jemnými vajíčkovými nudlemi a krémovou houbovou omáčkou
Beef Stroganoff je klasické ruské jídlo proslulé svou srdnatostí a bohatými chutěmi. Tato receptura obsahuje jemné plátky hovězího masa vařené v krémové houbové omáčce, podávané na lůžku vajíčkových nudlí. Robustní a slaná kombinace je ideální pro pohodové jídlo, které jistě uspokojí.
Ingredience:
- 450 g hovězí svíčková nebo roštěnec, nakrájené na tenké proužky
- 225 g vajíčkové nudle
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 střední cibule, jemně nakrájená
- 2 stroužky česneku, prolisované
- 225 g žampionů, nakrájené
- 240 ml hovězího vývaru
- 240 ml zakysané smetany
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce másla
- Sůl a pepř dle chuti
- Čerstvá petrželka, nasekaná (nepovinné, k ozdobení)
Postup:
- Nejprve uvařte vajíčkové nudle podle návodu na obalu. Jakmile jsou uvařené, sceďte a odložte stranou.
- Na velké pánvi rozpalte olivový olej na středně silném ohni. Přidejte kousky masa, osolte a opepřete a smažte, dokud je maso zhnědlé ze všech stran. Postup by měl trvat asi 4-5 minut. Maso vyjměte z pánve a odložte stranou.
- Do stejné pánve přidejte máslo a nechte ho rozpustit. Poté přidejte nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek, vařte, dokud cibule nebude měkká a průhledná, asi 3-4 minuty.
- Přidejte nakrájené žampiony do pánve a vařte, dokud neuvolní šťávy a nezahnědnou, asi 5 minut.
- Přidejte mouku ke směsi žampionů a dobře promíchejte. Tím pomůžete zahustit omáčku.
- Postupně nalijte hovězí vývar, neustále míchejte, abyste zabránili hrudkám. Směs přiveďte k mírnému vaření.
- Snížte teplotu na minimum a vmíchejte zakysanou smetanu a dijonskou hořčici, dokud nebude omáčka hladká a krémová.
- Přidejte zpět vařené masové proužky do pánve, zajistěte, aby byly dobře obalené omáčkou. Nechte směs 5 minut mírně vařit, aby se zahřála.
- Podávejte Beef Stroganoff na talíři s horkými vajíčkovými nudlemi. Podle chuti ozdobte nasekanou čerstvou petrželkou.
Užijte si svůj lahodný a pohodový Beef Stroganoff s jemnými vajíčkovými nudlemi a krémovou houbovou omáčkou!