Srdcový dýňový ořechový chléb: útulná podzimní pochoutka s teplými kořeněnými příměsemi a křupavými vlašskými ořechy

2024-09-06
Hearty Pumpkin Nut Bread: A Cozy Autumn Delight with Warm Spices and Crunchy Walnuts

Syrový dýňový ořechový chléb: Útulná podzimní lahůdka s teplými kořeněnými vůněmi a křupavými vlašskými ořechy

Tento sytý dýňový ořechový chléb je ideální kombinací měkkého, vlhkého dýňového chleba obohaceného teplou směsí podzimních koření a lahodným křupavým vlašským ořechům. Je to ideální pochoutka na chladná rána s hrnkem kávy nebo čaje, ale také skvělý svačinový nebo dezertní pokrm. Tento snadno připravitelný recept vytvoří chléb, který určitě naplní vaši domácnost přívětivými vůněmi a potěší vaše chuťové buňky.

Ingredience:
– 1 3/4 šálku hladké mouky
– 1 lžička jedlé sody
– 1/2 lžičky prášku do pečiva
– 1/2 lžičky soli
– 1 lžička mleté skořice
– 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
– 1/4 lžičky mletých hřebíčků
– 1/4 lžičky mletého zázvoru
– 1 šálek krupicového cukru
– 1/2 šálku hnědého cukru
– 1 šálek dýňového pyré (z plechovky nebo domácí)
– 1/2 šálku rostlinného oleje
– 2 velká vejce
– 1/4 šálku mléka
– 1 lžička vanilkového extraktu
– 1 šálek nasekaných vlašských ořechů

Postup:
1. Předehřejte troubu na 175°C. Formu na chléb o rozměru 23×13 cm potřete tukem a vysypte moukou nebo ji vyložte pečicím papírem.

2. V menší míse důkladně smíchejte hladkou mouku, jedlou sodu, prášek do pečiva, sůl, skořici, muškátový oříšek, hřebíček a zázvor. Odstavte.

3. Ve větší míse smíchejte krupicový cukr, hnědý cukr a rostlinný olej. Šlehejte, dokud nedostanete hladkou směs.

4. Po jednom přidejte vejce a pořádně promíchejte.

5. Vmíchejte dýňové pyré, mléko a vanilkový extrakt dohladka.

6. Postupně zasypejte suché ingredience do tekutých, míchejte jen do jejich spojení, dávejte pozor, abyste nedomíchali.

7. Jemně vmíchejte nasekané vlašské ořechy.

8. Těsto nalejte do připravené formy na chléb, vyrovnat.

9. Pečte v předem vyhřáté troubě po dobu 60-70 minut, nebo dokud testovací špejlí vložená do středu chleba nebude čistá.

10. Vyndejte z trouby a nechte jej ve formě asi 10 minut, poté přeneste na mřížku a nechte úplně vychladnout.

11. Nařezejte a podávejte svůj syrový dýňový ořechový chléb samotný nebo s máslem nebo smetanovým sýrem.

Užijte si teplé, pohodové podzimní chutě každým soustem této lahodné pochoutky!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Hearty Turkey and Wild Rice Soup

Syrové kalkune a divoká rýžová polévka

Syrová krůtí polévka s divokou rýží Tato lahodná a pohodová
Ukrainian Kovbasa: A Traditional Smoked Sausage Delight

Ukrajinská klobása: Tradiční uzená delikatesa

Ukrajinská kovbasa: Tradiční uzená klobása lahodná chutí Ukrajinská kovbasa, známá