Srdcovitý zeleninový guláš se silnými bylinkami pro útulné večery

2024-07-12
Hearty Vegetable Stew with Savory Herbs for Cozy Evenings

Srnatý zeleninový guláš se silnými bylinkami pro útulné večery

Tento srnčí zeleninový guláš je ideálním pokrmem, který vás zahřeje v chladných večerech. Plný různých čerstvých zelenin a jemně kořeněný silnými bylinkami, tento guláš je zdravý a chutný zároveň. Je to jídlo v jednom hrnci, které je snadné připravit, takže je skvělou volbou jak pro večeře v pracovních dnech, tak pro lenošné víkendové pokrmy. Pomalý vření umožňuje, aby se chutě spojily dohromady, čímž vznikne uklidňující a aromatičtější pokrm, který si oblíbí každý.

Suroviny:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, nakrájená
– 3 stroužky česneku, nasekané
– 3 mrkve, oloupané a nakrájené
– 2 stonky celeru, nakrájené
– 2 brambory, oloupané a nakrájené na kostičky
– 1 cuketa, nakrájená na kostičky
– 1 paprika, nakrájená
– 1 hrnek zelených fazolí, nakrájených
– 4 hrnky zeleninového vývaru
– 1 plechovka (14,5 uncí) nastříhaných rajčat
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušeného rozmarýnu
– 1 bobkový list
– Sůl a pepř dle chuti
– 1 hrnek mraženého hrachu
– 1/4 hrnku nasekané čerstvé petržele

Postup:
1. Rozehřejte olivový olej: Ve velkém hrnci nebo kotlíku rozehřejte olivový olej na středním ohni.
2. Orestujte aromatické přísady: Přidejte nakrájenou cibuli a vařte, dokud nebude průhledná, asi 5 minut. Přidejte nasekaný česnek a restujte další minutu, dokud nezavoní.
3. Přidejte zeleninu: Zamíchejte mrkev, celer, brambory, cuketu, papriku a zelené fazole. Vařte asi 5-7 minut za občasného míchání.
4. Přilijte vývar a rajčata: Přidejte zeleninový vývar, nastříhaná rajčata (s šťávou), sušený tymián, sušený rozmarýn a bobkový list. Zamíchejte.
5. Vařte na mírném plameni: Přiveďte směs k varu, pak snižte teplotu a nechte vařit pomalu asi 30-40 minut, nebo dokud nebude zelenina měkká.
6. Osušte: Osolette solí a pepřem dle chuti. Vyjměte bobkový list ze zeleninového guláše.
7. Přidejte závěrečné doteky: Přidejte mražený hrách a vařte dalších 5 minut.
8. Přidejte ozdobné ingredience: Nakonec vmíchejte nasekanou čerstvou petržel až před podáním.

Návrhy na servírování:
Tento zeleninový guláš je chutný sám o sobě, ale můžete ho podávat také s křupavým chlebem nebo přes rýži pro sytější jídlo. Dobrou chuť!

Do not eat any bread! Try this easy and quick sweet potato recipe!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Exquisite Kveik-Infused Nordic Salmon Delight

Vybraný lahodný norský losos okořeněný kveikem

Výborný rybí pokrm s norským lososem nakládaným v Kveiku Tento
French Onion Baked Soup: A Rich and Hearty Classic with Caramelized Onions and Gruyère Cheese

Francouzská cibulová polévka pečená v troubě: bohatá a sytá klasika s karamelizovanou cibulí a sýrem Gruyère.

Pečená cibulová polévka: bohatá a srdcová klasika s karamelizovanou cibulí