Srdcovitý toskánský bylinkový kuře

2024-07-16
Hearty Tuscan Herb Chicken

Srdnaté toskánské bylinkové kuře

Toto srdnaté toskánské bylinkové kuře je chutné a aromatické jídlo, které přinese autentickou chuť Toskánska na váš stůl. Měkké kuřecí prsa jsou ochucená směsí koření a bylinek, poté dušená ve vůněné rajčatové a bílé vinné omáčce. Toto jídlo je ideální pro rodinné večeře nebo hosty, protože je impozantní a neuvěřitelně chutné.

Ingredience:

– 4 kousky kuřecích prsou bez kůže a kostí
– 1 lžička sušeného rozmarýnu
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušeného oregána
– 1 lžička papriky
– 1 lžička soli
– 1/2 lžičky černého pepře
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 střední cibule, jemně nasekaná
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1 hrnek kuřecího vývaru
– 1/2 hrnku suchého bílého vína
– 1 plechovka (cca 400g) nasekaných rajčat
– 1 hrnek smetany ke šlehání
– 1/2 hrnku nastrouhaného parmazánu
– 1/4 hrnku čerstvě nasekané petržele

Postup:

1. Ochucení kuřete: V malé míse smíchejte rozmarýn, tymián, oregáno, papriku, sůl a pepř. Tuto bylinkovou směs vtřete do kuřecích prsou.

2. Zprudka osmažení kuřete: Na pánvi rozehřejte olivový olej na středním ohni. Přidejte kuřecí prsa a zprudka osmažte z obou stran dozlatova, asi 5 minut z každé strany. Kuře odklopte z pánve a odložte stranou.

3. Příprava omáčky: Do téže pánve přidejte nasekanou cibuli a česnek. Orestujte 3-4 minuty, než cibule změkne a omastí.

4. Deglace pánve: Přilijte kuřecí vývar a bílé víno a vše promíchejte, aby se odstranily připálené kousky z dna pánve. Přiveďte k varu.

5. Přidání rajčat: Vmíchejte nasekaná rajčata s šťávou. Vraťte kuřecí prsa do pánve, přikryjte a snižte teplotu na minimum. Nechte vařit asi 20 minut, nebo dokud není kuře propečené.

6. Dokončení omáčky: Jakmile je kuře uvařené, vyjměte ho z pánve. Vmíchejte smetanu a parmazán a nechte omáčku provařit dalších 5 minut, dokud lehce nezhoustne.

7. Servírování: Vraťte kuře do pánve a lehce podlijte omáčkou. Ozdobte čerstvě nasekanou petrželí a podávejte ihned.

Toto srdnaté toskánské bylinkové kuře se skvěle hodí k máslíkovému bramboru, al dente těstovinám nebo křupavému chlebu, který nasaje lahodnou omáčku. Dobrou chuť!

Don't Miss

Lobster Fra Diavolo: A Spicy and Sophisticated Seafood Delight

„Kreveta Fra Diavolo: Pikantní a Sofistikovaná Lahůdka z Mořských Plodů“

Lobster Fra Diavolo: Krevety Fra Diavolo – Pikantní a Sofistikovaná
Mushroom and Almond Risotto with Creamy Parmesan Sauce

Houbové a mandlové risotto se smetanovou parmazánovou omáčkou

Rizoto s houbami a mandlemi se smetanovou parmazánovou omáčkou Tento