Hearty Quiche Lorraine with Bacon and Cheese

Srdnatý Quiche Lorraine s slaninou a sýrem

Quiche Lorraine je klasické francouzské jídlo, které kombinuje bohaté chutě slaniny a sýra v krémové, pudinkovité náplni upečené v křehkém koláčovém těstě. Perfektní na brunch, oběd nebo lehkou večeři, toto quiche je elegantní a nasycující zároveň. Klobáska slaniny se krásně hodí ke štiplavosti sýra, vše zabaleno v bohaté směsi vejce, která se krásně zpevní v troubě.

###Ingredience###

Na těsto:
– 1 1/4 šálků hladké mouky
– 1/2 lžičky soli
– 1/2 šálku másla bez soli, vychlazeného a nakrájeného na malé kostky
– 3-4 lžíce ledové vody

Na náplň:
– 6 plátků slaniny
– 1 šálek nastrouhaného sýra Gruyère nebo švýcarského
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 4 velká vejce
– 1 1/2 šálku smetany ke šlehání
– 1/4 lžičky soli
– 1/4 lžičky bílého pepře
– 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
– 2 lžíce nasekané čerstvé pažitky (volitelné)

###Postup###

Na těsto:
1. V velké misce smíchejte mouku a sůl.
2. Nasekejte máslo do směsi, dokud nedostanete hrubé drobení.
3. Postupně přidejte ledovou vodu, 1 lžíci najednou, dokud se těsto neuchytí.
4. Vytvarujte těsto do koule, rozválejte do formy disku, zabalte do potravinářské folie a nechte alespoň 1 hodinu odpočinout v lednici.
5. Troubu předehřejte na 190°C.
6. Těsto rozválejte na pomoučeném vále a vložte do 9palcového koláčového plechu. Odstřihněte přebytek, aby zůstal 2,5 cm přesah.
7. Přebytek přeložte podél okrajů a podle libosti odklopte. Spodek i strany propíchejte vidličkou.
8. Těsto vyložte pečicím papírem, naplňte váhy na koláč nebo sušenými fazolemi. Pečte 15 minut, odstraňte váhy a papír, pečte dalších 10 minut nebo dokud těsto není zlatavé. Nechte vychladnout.

Na náplň:
1. Slaninu opečte na pánvi na středním ohni až do křupavosti. Přendejte na papírový ubrousek, aby okapala, a pak rozemelte.
2. Ve stejné pánvi osmahněte cibuli do měkka a průsvitného, asi 5 minut.
3. Sýr, rozemletou slaninu a cibuli rovnoměrně posypte na dno vychlazeného těsta.
4. V střední misce šlehejte dohromady vejce, smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek, dokud není hladké. Vlijte směs vajec přes sýr, slaninu a cibuli do těsta.
5. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut nebo dokud je náplň zpevněná a vrch je mírně zlatavý. Nůž vložený do středu by měl vyjít čistý.
6. Nechte quiche vychladnout alespoň 10 minut před krájením. Podávejte ozdobené nasekanou pažitkou podle chuti.

Užijte si svůj srdnatý Quiche Lorraine se slaninou a sýrem, dokonalou kombinaci bohatých chutí a pohodlných textur!

The source of the article is from the blog portaldoriograndense.com