Srdcovitá bramborová špíz s špenátem: pikantní pochoutka k brunchi

2024-07-16
Hearty Potato and Spinach Frittata: A Savory Brunch Delight

Výživná bramborová a špenátová frittata: Lahodná pochoutka na brunch

Tato výživná bramborová a špenátová frittata je perfektní jídlo pro víkendový brunch nebo lehkou večeři. Kombinuje něžné brambory, čerstvý špenát a směs sýrů, je zároveň výživná a neuvěřitelně uspokojující. Je to vše-v-jednom jídlo, které je snadné připravit a překypuje chutí.

Ingredience:

Pro frittatu:
– 4 střední brambory, oloupané a nakrájené na plátky
– 1 lžíce olivového oleje
– 1 malá cibule, jemně nasekaná
– 2 stroužky česneku, nasekané
– 4 šálky čerstvého špenátu, nakrájeného
– 8 velkých vajec
– 1/2 šálku mléka
– 1/2 šálku strouhaného parmezánu
– 1/2 šálku nastrouhaného mozzarelly
– 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
– Sůl a pepř podle chuti

Na ozdobení:
– Nakrájená čerstvá petržel
– Strouhaný parmezán

Postup:

1. Předehřejte troubu:
Předehřejte troubu na 375°F (190°C).

2. Připravte brambory:
V hrnci s vymazanou rukojetí zahřejte olivový olej na střední teplotu. Přidejte nakrájené brambory a vařte asi 10 minut, občas míchejte, dokud brambory nezměknou a nespočinou.

3. Orestujte aromatické přísady:
Přidejte nasekanou cibuli a nasekaný česnek do hrnce s brambory. Vařte dalších 3-4 minuty, nebo dokud cibule není průsvitná a vonná.

4. Uvařte špenát:
Přidejte nasekaný špenát do hrnce a vařte 1-2 minuty, dokud špenát nezvadne a veškerá nadbytečná vlhkost nevypaří.

5. Vymíchejte směs vajec:
V velké míse rozklepněte vajíčka a vymíchejte je s mlékem, strouhaným parmezánem, nastrouhanou mozzarellou, mletým muškátovým oříškem, solí a pepřem.

6. Smíchejte a uvařte:
Nalijte směs vajec do hrnce s bramborami a špenátem. Vařte na plotně asi 2-3 minuty, dokud okraje začnou tuhnout.

7. Pečte frittatu:
Přesuňte hrnec do předehřáté trouby a pečte 20-25 minut, nebo dokud není frittata plně tuhá a lehce zlatavá. Můžete zkontrolovat, zda je hotová, tak, že do středu vložíte nůž; má vyjít čistý.

8. Nechte vychladnout a podávejte:
Nechejte frittatu chvíli vychladnout před krájením. Ozdobte nakrájenou čerstvou petrželí a posypte strouhaným parmezánem. Podávejte teplou nebo za pokojové teploty.

Dobrou chuť k vaší výživné bramborové špenátové frittatě s přílohou salátu nebo kůstkou chleba pro kompletní a chutné jídlo!

John Washington

John Washington je vynikající autor a myslitel v oblastech nových technologií a fintech. Drží titul magistra v oboru řízení informačních technologií z prestižní Claremont Graduate University, kde si vybudoval odborné znalosti na pomezí financí a technologií. S více než desetiletou zkušeností ve finančním sektoru pracoval John jako seniorní analytik ve společnosti Solstice Financial, kde se zaměřoval na inovativní fintech řešení a strategie digitální transformace. Jeho pronikavé články a výzkumy byly zveřejněny v předních odvětvových publikacích, což z něj učinilo žádaného řečníka na konferencích po celém světě. Johnova angažovanost v objevování budoucnosti financí a technologií z něj činí klíčového přispěvatele k vyvíjejícímu se narativu v této dynamické oblasti.

Don't Miss

Marmitako: A Hearty Basque Tuna Stew

Marmitako: Sýrová baskická tuňáková polévka

Marmitako: Srdnatý baskický tuňákový guláš Marmitako je tradiční baskický guláš
Baked Tomato and Basil Orzo Casserole: A Flavorful and Hearty Italian-Inspired Dish

Pečená cícerková cassoulet s rajčaty a bazalkou: Chutné a syté italsky inspirované jídlo

Pečená rajčata a bazalka Orzo zapékanka: chutné italské jídlo plné