Srdcová toskánská polévka z bílých fazolí s kale a čerstvými bylinkami

2024-09-30
Hearty Tuscan White Bean Soup with Kale and Fresh Herbs

Srdéčná toskánská polévka s bílými fazolemi, špenátem a čerstvými bylinkami

Tato srdéčná toskánská polévka s bílými fazolemi, špenátem a čerstvými bylinkami je lahodným a chutným jídlem, které v sobě nese rustikální půvab italské kuchyně. Kombinace krémových bílých fazolí, živého špenátu a směsi čerstvých bylinek vytváří uspokojivé a zdravé jídlo, které je ideální kdykoli během roku. Podávejte s hrubým chlebem, který nasaje každou poslední kapku této lahodné polévky.

Suroviny:
– 2 lžíce olivového oleje
– 1 velká cibule, jemně nakrájená
– 2 mrkve, nakrájené na kostičky
– 2 stroužky celeru, nakrájené na kostičky
– 4 stroužky česneku, nasekané
– 1 lžička sušeného tymiánu
– 1 lžička sušeného rozmarýnu
– 1/2 lžičky červené papriky vločky (volitelné)
– 2 plechovky (každá 15 uncí) bílých fazolí cannellini, odkapané a opláchnuté
– 1 plechovka (14,5 uncí) nasekaných rajčat
– 6 šálků zeleninového nebo kuřecího vývaru
– 1 svazek špenátu, oloupaný stonky a nakrájené listy
– Sůl a pepř dle chuti
– 1/4 šálku čerstvě nastrouhaného parmézanu (volitelné)
– 2 lžíce nasekané čerstvé petržele
– 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky

Příprava:

1. Rozpalte olivový olej na velkém hrnci nad středním plamenem.
2. Přidejte cibuli, mrkev a celer. Osmažte, dokud zelenina není měkká, asi 5-7 minut.
3. Zamíchejte česnek, sušený tymián, sušený rozmarýn a červenou papriku vločky. Vařte další minutu, dokud voní.
4. Přidejte bílé fazole cannellini, nasekaná rajčata (s džusem) a vývar do hrnce.
5. Přiveďte směs k varu, poté snižte plamen a nechte vařit 20 minut.
6. Přidejte nasekaný špenát do hrnce a dobře promíchejte.
7. Vařte dalších 10-15 minut, dokud není špenát měkký.
8. Ochuťte solí a pepřem dle chuti.
9. Úplňky polévku do misky.
10. Posypte čerstvě nastrouhaným parmézanem a pokapejte nasekanou petrželí a bazalkou.
11. Podávejte teplé s hrubým chlebem na přiložení.

Užijte si misku srdéčné toskánské polévky s bílými fazolemi, špenátem a čerstvými bylinkami, utěšující a výživné jídlo, které vás jistě zahřeje odvnitř ven!

Creamy white bean & kale soup | cozy one-pot vegan dinner

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Tantalizing Vanilla Avocado Pudding: A Creamy and Nutritious Delight

Lokální výzva: Nepřehlédnutelný vanilkový avokádový puding: krémový a výživný požitek

Okouzlující vanilkovo-avokádový puding: Krémová a výživná lahoda Objevte dokonalou kombinaci
Quenelle de Brochet with Nantua Sauce: A French Culinary Masterpiece

Quenelle de Brochet s Nantujskou omáčkou: Francouzská kulinářská lahůdka

Quenelle de Brochet s Nantujskou omáčkou: Francouzské kulinářské mistrovské dílo