Srdcová polévka z červených paprik a čočky

2024-06-20
Hearty Lentil and Red Pepper Soup

Sýtá polévka z červeného lůk kapusty a papriky

Příjemné a výživné jídlo, které je ideální na útulný večer, sýtá polévka z červeného lůk kapusty a papriky spojuje zemitou bohatost čočky se sladkými a pikantními chutěmi červené papriky. Tato sytá polévka obsahuje bílkoviny, vlákninu a různorodé vitamíny, dělající ji tak zdravou jako je chutná.

Ingredience:
1 hrnek suchých čoček, omytých a pročištěných
1 velká červená paprika, nakrájená na kostičky
1 středně velká cibule, nakrájená
2 stroužky česneku, nasekané
1 velká mrkev, nakrájená na kostičky
1 lodyha řapíkatého celeru, nakrájená na kostičky
1 plechovka (14,5 oz) nakrájených rajčat, s džusem
4 hrnky zeleninového vývaru
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky uzené papriky
1/2 lžičky kurkumy
1 bobkový list
Sůl a pepř, podle chuti
2 lžíce olivového oleje
Čerstvá petržel, nasekaná, na ozdobu

Postup:

1. Příprava zeleniny:
– V hrnci rozehřejte olivový olej na středním ohni.
– Přidejte cibuli, česnek, mrkev a celer. Osmažte asi 5-7 minut, dokud zelenina změkne a cibule zesvětí.

2. Přidání červené papriky a koření:
– Vmíchejte nakrájenou červenou papriku a vařte další 3-4 minuty.
– Přidejte mletý kmín, uzenou papriku a kurkumu. Dobře promíchejte a nechte koření vařit další minutu, aby uvolnilo své aroma.

3. Smíchejte čočku, rajčata a vývar:
– Přidejte čočku, nakrájená rajčata (s džusem), zeleninový vývar a bobkový list do hrnce.
– Vše dobře promíchejte a přiveďte k varu.

4. Vaření polévky:
– Jakmile zaječí, snižte teplotu na minimum, přikryjte hrnec a nechte polévku vařit asi 30-35 minut, nebo dokud nebudou čočka měkká. Občas promíchejte.

5. Ochutnejte a dochuťte:
– Odstraňte bobkový list.
– Ochutnejte polévku a podle chuti přidejte sůl a pepř.

6. Podávání:
– Nalejte polévku do mís a ozdobte nasekanou petrželí.

Dobrou chuť k sýté polévce z červeného lůku kapusty a papriky s kouskem křupavého chleba nebo jednoduchým zeleninovým salátem pro kompletní jídlo!

Red Pepper Soup | Seriously Good Red Pepper and Lentil Soup

Karol Smith

Karol Smith je zkušená autorka a myšlenková leaderka v oblastech nových technologií a fintech. S titulem z obchodní administrativy na Univerzitě Colorada kombinuje solidní akademický základ s praktickými zkušenostmi v technologickém průmyslu. Pracovala ve společnosti Merck & Co., kde se zaměřovala na strategie digitálních inovací, a získala cenné poznatky o průsečíku technologií a financí. Její vášeň pro zkoumání špičkových trendů pohání její psaní, umožňující jí rozklíčovat složitá témata pro široké publikum. Karoliny články byly zveřejněny v prominentních publikacích, kde sdílí své odborné znalosti a podporuje diskuze o budoucnosti fintechu. S bystrým okem pro detail a odhodláním k jasnosti pokračuje v přispívání k vyvíjejícímu se prostředí technologií.

Don't Miss

Delicious Garlic Fried Dumplings: A Crispy and Savory Delight

Lahodné česnekové smažené knedlíčky: Křehká a slaná lahůdka

Skvělé česnekové smažené knedlíčky: Křupavá a slaná lahůdka Česnekové smažené
Oysters Rockefeller – A Luxuriously Rich and Flavorful Seafood Delight

Austern Rockefeller – Luxusně bohatá a chutná mořská pochoutka

Ústřice Rockefeller – Luxusně bohatá a chutná mořská lahůdka Ústřice