Srdcový a uklidňující krůtí pašticový koláč
Objavte lahodnost tradičního pašticového koláče vyrobeného s jemným mletým krůtím pro lehčí a stejně uklidňující jídlo. Toto jídlo vrství pikantní krůtí maso vařené s zeleninou a bylinkami pod hladkým bramborovým povrchem.
Suroviny:
- 450 g mletého krůty
- 4 velké brambory, oloupané a čtvrcené
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 středně velká cibule, jemně nasekaná
- 2 mrkve, nakrájené na kostičky
- 1 hrnek mraženého hrášku
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1 hrnek kuřecího vývaru
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl a pepř dle chuti
- 60 ml mléka
- 2 lžíce másla
- 60 g nastrouhaného parmazánu (volitelné)
Postup:
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Položte oloupané a čtvrcené brambory do velkého hrnce s osolenou vodou. Přiveďte k varu a vařte asi 15-20 minut, nebo dokud nebudou brambory měkké.
- Zatímco se brambory vaří, zahřejte olivový olej ve velké pánvi na středním ohni. Přidejte nasekanou cibuli a nakrájené mrkve. Vařte, dokud cibule nezůžou a mrkve nebudou měkké, asi 5-7 minut.
- Přidejte česnek do pánve a vařte další minutu. Poté přidejte mleté krůty, rozbijte je lžící při vaření. Pokračujte vařením, dokud není krůta po všech stranách zhnědlá a úplně uvařená.
- Vmíchejte rajčatový protlak, kuřecí vývar a sušený tymián. Ochutnejte solí a pepřem. Nechte směs provařit asi 5-7 minut, dokud trochu nezhoustne. Přidejte mražený hrášek a promíchejte. Odstraňte z ohně.
- Proceděné brambory vraťte zpět do hrnce. Přidejte mléko, máslo a parmazán (pokud používáte). Brambory rozmělněte dohladka a křemu. Ochutnejte solí a pepřem.
- Vyrovnejte krůtí směs rovnoměrně na dně pevné mísy pro pečení. Opatrně rozprostřete rozmělněné brambory na vrch krůtí směsi a vyhladte povrch lžící nebo špachtlí.
- Pečte v předehřáté troubě asi 20-25 minut, nebo dokud není vrchní část zlatě hnědá a náplň bublá kolem okrajů.
- Nechejte pašticový koláč odpočívat pár minut před podáváním. Užijte si srdcový a uklidňující krůtí pašticový koláč!
The source of the article is from the blog exofeed.nl