Spaghetti Aglio e Olio: Nadčasová italská klasika s česnekovou šťávou a jednoduchou elegancí
„`html
Špagety Aglio e Olio jsou základní italské nudle, které kombinují aromatické chutě česneku se hladkou texturou olivového oleje, doplněné špetkou pálivosti z červeného pepře. Jednoduchost tohoto jídla dovoluje čerstvým surovinám opravdu zazářit, což ho činí oblíbeným jak pro každodenní stravování, tak pro gurmánské pochoutky.
Suroviny:
- 400g špaget
- 6 stroužků česneku, tence nakrájeného
- 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
- 1 lžička červeného pepře
- 1/4 šálku čerstvé petržele, jemně nasekané
- Sůl podle chuti
- Nastrouhaný parmazán (volitelné)
Postup:
- Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu. Vařte špagety dle pokynů na obalu, dokud nebudou al dente. Schovejte 1 šálek vody, ve které se vařily nudle, a pak špagety sceděte.
- Zatímco se vaří nudle, ohřejte olivový olej na pánvi při střední teplotě. Přidejte nakrájený česnek a vařte, dokud nezezloutne a nestane se aromatickým, pozor, abyste ho nepřipálili.
- Rychle přidejte červený pepř do pánve a promíchejte ho s česnekem a olejem.
- Přidejte sceděné špagety do pánve a dobře je promíchejte, aby se obalily v oleji s příchutí česneku. Pokud se zdají nudle suché, postupně přilévejte trochu odložené vody z vaření těstovin, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Ochutnejte solí a přidejte nasekanou petržel.
- Podávejte ihned, posypané nastrouhaným parmazánem, pokud chcete.
Vychutnejte si tuto klasickou variantu Spaghetti Aglio e Olio jako lahodné a snadno připravitelné jídlo, které potěší svými bohatými chutěmi a minimem surovin.
„`