Špagety s sametovou pesto omáčkou a grilovanou zeleninou

2024-06-22
Vermicelli with Velvety Pesto Sauce and Ultimate Grilled Veggies

Vermicelli s sametovou pesto omáčkou a nejlepší grilovanou zeleninou

Tento pokrm Vermicelli s sametovou pesto omáčkou a nejlepší grilovanou zeleninou je lahodný italský pokrm, ve kterém jsou tenké vermicelli těstoviny podávány s hedvábnou domácí pesto omáčkou. Pokrm je doplněn živým mixem grilované zeleniny, který přidává do talíře explozi barev a chutí. Skvělý na letní jídlo nebo kdykoli máte chuť na zdravou a chutnou večeři.

Ingredience:

  • 300g vermicelli těstovin
  • 2 šálky čerstvé bazalkové listy
  • 1/2 šálku nastrouhaného parmazánu
  • 1/2 šálku extra panenského olivového oleje
  • 1/4 šálku piniových semínek
  • 3 stroužky česneku, nasekané
  • Sůl a pepř podle chuti
  • 1 cuketa, nakrájená
  • 1 paprika, nakrájená
  • 1 lilek, nakrájený
  • 1 červená cibule, nakrájená
  • 2 lžíce balzamikové octa
  • 1 lžíce olivového oleje na grilování

Postup:

  1. ###Uvařte Vermicelli###:
    1. Přiveďte velký hrnec osolené vody k varu.
    2. Přidejte vermicelli těstoviny a vařte podle pokynů na obalu. Sceďte a dejte stranou.
  2. ###Příprava pesto omáčky###:
    1. V mixéru smíchejte bazalkové listy, piniové semínka, česnek a parmazán.
    2. Mixujte do jemné konzistence.
    3. S mixérem běžícím, postupně přidejte extra panenský olivový olej, dokud směs nebude hladká a krémová.
    4. Ochutnejte solí a pepřem podle chuti. Dejte stranou.
  3. ###Grilujte zeleninu###:
    1. Rozpalte gril nebo grilovací pánev na střední až vysokou teplotu.
    2. V misce smíchejte nakrájenou cuketu, papriku, lilka a červenou cibuli s 1 lžící olivového oleje a balzamikovým octem. Ochutnejte solí a pepřem.
    3. Grilujte zeleninu asi 4-5 minut na každé straně, nebo dokud není měkká a lehce uhlazená.
    4. Odstraňte z grilu a dejte stranou.
  4. ###Spojte a podávejte###:
    1. V velké servírovací misce promíchejte uvařené vermicelli těstoviny s pesto omáčkou, dokud jsou dobře obaleny.
    2. Přidejte grilovanou zeleninu a jemně promíchejte.
    3. Podávejte okamžitě, ozdobené dalším parmazánem a čerstvými bazalkovými listy podle libosti.
How to use Store-bought Pesto Sauce at its Best

Mariusz Lewandowski

Mariusz Lewandowski je zkušený autor a odborník v oboru, který se specializuje na nové technologie a fintech. Má magisterský titul v oboru informatiky z prestižní Hochschule für Technik und Wirtschaft, kde si vybudoval hluboké porozumění průsečíku technologií a financí. S více než desetiletou zkušeností v technologickém sektoru Mariusz pracoval s předními firmami, včetně Synvex Technologies, kde hrál klíčovou roli při vývoji inovativních finančních řešení, která využívají nejmodernější technologie. Jeho pronikavé články, které byly publikovány v různých odborných časopisech, odrážejí záv commitment k demystifikaci složitých konceptů a zkoumání transformativního dopadu fintechu na globální ekonomiku. Mariusz neustále usiluje o vzdělávání a inspirování ostatních ohledně budoucnosti technologií ve financích.

Don't Miss

Slow-Cooked Creamy Chicken and Wild Rice Soup

Kuřecí polévka s divokou rýží vařená na mírném plameni

Polévka s kuřecím masem a divokou rýží zpívaná na mírném
Honey Mustard Baked Chicken with Yams and Broccoli

Medově hořčicové pečené kuře s batáty a brokolicí

Pečené kuře s medovo-hořčičnou glazurou s batáty a brokolicí Tento