Špagety Puttanesca: Autentické italské těstoviny s bohatými chutěmi
Špagety Puttanesca jsou klasickým italským těstovinovým pokrmem známým svou robustní, lahodnou chutí. Tato receptura nabízí lahodnou směs rajčat, oliv, kaparů, anchovií a česneku, která na váš stůl přinese svěží chutě Jižní Itálie. Při každém soustu zažijete harmonickou kombinaci slanosti, štiplavosti a špetky koření, která vás bude nutit požadovat více.
Suroviny:
- 400 g špaget
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velký stroužek česneku, jemně nasekaný
- 4 filety ančoviček, nasekané
- 1 lžička červeného pepře vločky (volitelné)
- 1 plechovka (400 g) celých rajčat, rozmixovaných
- 1/2 šálku vykostěných černých oliv, nakrájených
- 2 lžíce kaparů, opláchnutých
- Sůl, podle chuti
- Čerstvě mletý černý pepř, podle chuti
- 1/4 šálku čerstvé petržele, nasekané (volitelné)
Postup:
- Vaření špaget: Ve velkém hrnci osolené vroucí vody uvařte špagety podle pokynů na obalu, až budou al dente. Proceďte a odložte stranou.
- Příprava omáčky: Zatímco se vaří špagety, zahřejte olivový olej na velké pánvi na středním ohni. Přidejte česnek a ančovičky, a osmahněte asi 2 minuty, dokud se česnek nezačne vůní a ančovičky se nerozpustí.
- Přidejte červený pepř vločky (pokud používáte), pak přidejte rozmixovaná rajčata. Přiveďte k varu a vařte 10 minut, aby se chutě promísily.
- Přidejte olivy a kapary do omáčky. Ochutnejte solí a mletým černým pepřem. Vařte dalších 5 minut.
- Smíchejte špagety s omáčkou: Přidejte vařené špagety na pánvi a dobře promíchejte, aby byly těstoviny pořádně obalené omáčkou. Pokud je omáčka příliš hustá, přidejte trochu vody z těstovin, dokud nedosáhnete požadované konzistence.
- Podávání: Přendejte špagety Puttanesca na talíře, ozdobte čerstvě nasekanou petrželí podle chuti. Podávejte ihned a pochutnejte si!
Tento lahodný pokrm je ideální pro rychlé večeře během týdne nebo pro speciální příležitosti, nabízí ochutnání autentické italské kuchyně v každém soustu. Dobrou chuť!